Σε 30 πρωτοετείς φοιτητές ελληνικών πανεπιστημίων απονεμήθηκαν οι Υποτροφίες COSMOTE συνολικής αξίας άνω των €500.000 για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024.

Το Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE, που συμπληρώνει είκοσι δύο χρόνια, παρέχει οικονομική ενίσχυση για όλα τα έτη σπουδών σε φοιτητές που αντιμετωπίζουν οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες, για να μπορέσουν να πραγματοποιήσουν τις σπουδές τους. Πρόκειται για το μεγαλύτερης διάρκειας πρόγραμμα κοινωνικής συνεισφοράς της COSMOTE, συνολικού ύψους περίπου 8 εκατ. ευρώ, το οποίο έχει στηρίξει μέχρι σήμερα 814 φοιτητές.

Κατά τη διάρκεια της φετινής απονομής, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, συμμετείχε σε συζήτηση με τους υποτρόφους και δήλωσε σχετικά: «Κάθε χρόνο γεμίζω αισιοδοξία όταν συναντώ νέους και νέες, οι οποίοι με πίστη, πάθος, γενναιότητα και αξίες ξεπερνούν εμπόδια και δυσκολίες και κυνηγούν τα όνειρά τους. Είμαι περήφανος που 22 χρόνια μέσα από το πρόγραμμα υποτροφιών στεκόμαστε δίπλα σε νέους ανθρώπους, που αποτελούν παράδειγμα κυρίως για τη στάση ζωής τους και δευτερευόντως για την επιτυχία τους να εισαχθούν σε ένα ανώτερο εκπαιδευτικό ίδρυμα. Νέους που ξεκινούν τις σπουδές τους όχι με τις καλύτερες συνθήκες, αλλά κατορθώνουν να ορίζουν τις συνθήκες, για να πετύχουν τους στόχους τους. Το μέλλον των νέων ανθρώπων καθορίζει και το μέλλον της χώρας μας. Προσφέροντας στους νέους ισότιμη πρόσβαση στη γνώση, δημιουργούμε έναν κόσμο καλύτερο για όλους».

Ειδικότερα, για το 2023-2024 δόθηκαν 30 υποτροφίες, οι οποίες περιλαμβάνουν την τιμητική υποτροφία «Ζαχαρίας Πιπερίδης» συνολικού μικτού ποσού €25.000 , που απονέμεται σε φοιτητή του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών στη μνήμη του διακεκριμένου στελέχους του Ομίλου ΟΤΕ, 14 υποτροφίες συνολικού μικτού ποσού €18.750 η καθεμία για φοιτητές πενταετούς φοίτησης, και από 15 υποτροφίες συνολικού μικτού ποσού €15.000 η καθεμία για φοιτητές τετραετούς φοίτησης. Επιπλέον της υποτροφίας, η COSMOTE προσφέρει δωρεάν στους υποτρόφους σύγχρονες τεχνολογικές λύσεις για την κάλυψη των καθημερινών τους τηλεπικοινωνιακών αναγκών. Παρέχονται πλήρες πακέτο τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, Internet και mobile Internet για όλα τα έτη των σπουδών τους, τεχνολογικός εξοπλισμός, όπως laptop, καθώς και COSMOTE TV. Επίσης, οι νέοι υπότροφοι έχουν τη δυνατότητα πρακτικής άσκησης στο σύγχρονο και δυναμικό εργασιακό περιβάλλον του Ομίλου ΟΤΕ.

«Τώρα, τίποτα δε σταματά» νέους με όρεξη και πάθος για νέες προκλήσεις

Με βασικό μήνυμα «Τώρα τίποτα δε σε σταματά», εμπνευσμένο από τη στάση ζωής των υποτρόφων της COSMOTE, οι πρωτοετείς φοιτητές παρακολούθησαν βιωματικό εργαστήριο προσωπικής ενδυνάμωσης. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι νέοι υπότροφοι συζήτησαν για θέματα που τους προβληματίζουν, μοιράστηκαν τα προσωπικά τους βιώματα, καθώς και τα σχέδιά τους για το μέλλον.

Ο Γιώργος Φωτίου, πρωτοετής φοιτητής στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, που έλαβε την υποτροφία «Ζαχαρίας Πιπερίδης», θεωρεί ότι το σπουδαιότερο τεχνολογικό επίτευγμα των τελευταίων δεκαετιών είναι το Ιντερνετ. Και δεν θα μπορούσε να φανταστεί τη ζωή του χωρίς αυτό, γιατί θα αισθανόταν σαν το «ψάρι έξω από το νερό». Η Μαρία Χαρατσάρη, φοιτήτρια στο τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, έχει όνειρο να δουλέψει σε ένα μεγάλο ερευνητικό κέντρο και να ασχοληθεί με την Πυρηνική Ιατρική. Πιστεύει ότι θα μπορέσει με την υποτροφία να εξοικονομήσει χρήματα για να πραγματοποιήσει και μεταπτυχιακές σπουδές. Οι υπότροφοι, σύμφωνα με τα αποτελέσματα και πρόσφατης έρευνας, θεωρούν τις υποτροφίες COSMOTE ως μια πολύ σημαντική οικονομική ενίσχυση, η οποία τους επιτρέπει να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, καθώς και ψήφος εμπιστοσύνης στις δυνάμεις τους. Επίσης, η υποτροφία αποτελεί ένα κίνητρο για να συνεχίσουν τις σπουδές τους.

Το Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE ενισχύει την ισότιμη πρόσβαση στη γνώση και αποτελεί ένα πρόγραμμα για τη στήριξη της κοινωνίας και των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, στο πλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξης. Γιατί ένας κόσμος με ίσες ευκαιρίες για όλους είναι ένας κόσμος καλύτερος για όλους.

Δημοσιεύτηκε στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ στις 9/12