H Nova, μέλος της United Group, του κορυφαίου παρόχου τηλεπικοινωνιών και media στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, στηρίζει τη χώρα μετά τις φυσικές καταστροφές του 2023, υλοποιώντας ευρύ πρόγραμμα αποκατάστασης και ανάπλασης των πληγεισών περιοχών, συνολικού ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ, εκ του οποίου ποσοστό μεγαλύτερο του 50% έχει ήδη δεσμευτεί για τις περιοχές Δαδιάς και Ρόδου.

dadia_nova

Στο πλαίσιο της δέσμευσής της στην κοινωνική ευθύνη και την προστασία του περιβάλλοντος, η Nova ήδη χρηματοδότησε και υλοποίησε έργα αντιδιαβρωτικής προστασίας στο Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς στον Έβρο, δρώντας ως Ανάδοχος Αποκατάστασης του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Τα πολύ κρίσιμα έργα αυτά για την προστασία των εδαφών που λειτουργούν τόσο ως βάση για την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής όσο και ως αφετηρία της φυσικής αναγέννησης στην καμένη έκταση του Έβρου, υλοποιήθηκαν με βάση την εγκεκριμένη μελέτη του Δασαρχείου Σουφλίου και της Διεύθυνσης Δασών Έβρου, σε συνεργασία με επιστημονική ομάδα και πιστοποιημένους δασεργάτες Δασικού Συνεταιρισμού Εργασίας. Το συγκεκριμένο έργο περιλαμβάνει 23.587 μέτρα κορμοδέματα και 245 τ.μ. ξυλοφράγματα, βάζοντας τα θεμέλια για την αναγέννηση του δάσους τα επόμενα χρόνια.

dadiaa_nova

Επόμενος σταθμός του προγράμματος είναι το νησί της Ρόδου, που επίσης επλήγη από πυρκαγιές το καλοκαίρι του 2023. Η Nova προχωράει με αντίστοιχη πρωτοβουλία με το έργο να περιλαμβάνει 86.059 τ.μ. κορμοδέματα, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δασών Δωδεκανήσου.

Ο Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος της Γενικής Γραμματείας Δασών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Ευάγγελος Γκουντούφας, δήλωσε: «Νοιώθουμε ιδιαίτερα περήφανοι που μια εταιρεία του βεληνεκούς της Nova, παρά τη δυσκολία στην υλοποίηση τέτοιου μεγέθους και έκτασης έργων, εμπιστεύτηκε με αίσθημα ευθύνης το σχεδιασμό και τις οδηγίες μας για την άμεση και αποτελεσματική συνεισφορά της στην αποκατάσταση ιδιαίτερα κρίσιμων δασικών οικοσυστημάτων σε δύο εμβληματικές περιοχές της χώρας μας. Πολύ δε περισσότερο μεγαλώνει η αξία της αναδοχής αυτής, αφού για την υλοποίηση των έργων αυτών χρησιμοποιούνται τα έμπειρα μέλη Δασικών Συνεταιρισμών Εργασίας, στηρίζοντας έτσι έμπρακτα μια πολύ δύσκολη επαγγελματική ομάδα».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nova, κ. Παναγιώτης Γεωργιόπουλος δήλωσε: «Η Nova είναι αρωγός στην αποκατάσταση των πληγεισών περιοχών από τις φυσικές καταστροφές που μας συγκλόνισαν το περασμένο καλοκαίρι. Σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας επιλέξαμε δύο περιοχές που επλήγησαν ιδιαίτερα, τη Δαδιά και τη Ρόδο. Οι εργασίες αποκατάστασης στο Εθνικό Πάρκο της Δαδιάς στον Έβρο ολοκληρώθηκαν, και τώρα το δάσος θα κρατήσει τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για την αναγέννησή του. Αντίστοιχα, ξεκινάμε αντιδιαβρωτικά έργα και στη Ρόδο. Σκοπός μας να συνεχίσουμε να στηρίζουμε τη χώρα μας έναντι της κλιματικής κρίσης και να συνεργαζόμαστε με τις δημόσιες αρχές για ένα πιο βιώσιμο μέλλον για την Ελλάδα».

Η στήριξη στο περιβάλλον και η προστασία της βιοποικιλότητας αποτελούν τους πυλώνες της στρατηγικής βιώσιμης ανάπτυξης της Nova και αντικατοπτρίζουν τη δέσμευση της εταιρείας στους 17 Στόχους των Ηνωμένων Εθνών (SDGs) και των αρχών βιώσιμης ανάπτυξης με βάση τα κριτήρια ESG. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε στην Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης 2022 της Nova.