Επαγγελματικό Μεταπτυχιακό από ΕΜΠ και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Έως τις 31 Μαΐου η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής για το νέο ακαδημαϊκό έτος
Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αίτησης συμμετοχής στο Επαγγελματικό Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΕΔΠΜΣ) του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου «Διαχείριση Έργων Υποδομών και Κατασκευών» για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025, το οποίο υποστηρίζεται και χρηματοδοτείται αποκλειστικά από τον Όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά στη Γραμματεία του ΕΔΠΜΣ http://deyk.ntua.gr/announc_deyk/applications_2024.html έως τις 31/5/2024.
Το ΕΔΠΜΣ «Διαχείριση Έργων Υποδομών και Κατασκευών», το οποίο οργανώνεται από τη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ, με τη σύμπραξη της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών ΕΜΠ και της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών ΕΜΠ, χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από τον Όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ κατ’ αρχήν για πέντε χρόνια με το συνολικό ποσό του μισού εκατομμυρίου ευρώ. Έχει ελάχιστη διάρκεια τρία εξάμηνα, οδηγεί στη λήψη Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΜΣ) και αποσκοπεί στη στοχευμένη ειδίκευση νέων μηχανικών στη διοίκηση και διαχείριση των έργων υποδομών και κατασκευών, με τη χρήση νέων τεχνολογιών, την εμβάθυνση στις σύγχρονες επιστημονικές αντιλήψεις και την εκμάθηση τεχνικών που αφορούν σε όλα τα στάδια του κύκλου ζωής των έργων. Επιπλέον, στοχεύει να καλύψει όλες τις πτυχές του κλάδου υποδομών και κατασκευών και να αναδείξει όχι μόνο την τεχνική, αλλά και την οικονομική, περιβαλλοντική, νομική και κοινωνική διάσταση των έργων υποδομών και κατασκευών, από τον αρχικό σχεδιασμό, μέχρι την υλοποίηση και λειτουργία τους.
Ο αριθμός εισακτέων για το νέο ακαδημαϊκό έτος ορίζεται σε τριάντα, ενώ οι τρεις θέσεις από τις τριάντα καταλαμβάνονται από υποψήφιους οι οποίοι πληρούν κοινωνικά/οικονομικά κριτήρια.
Η επιλογή μεταξύ των υποψηφίων γίνεται σε τρία στάδια. Συγκεκριμένα, στο πρώτο στάδιο, με βάση τα στοιχεία της αίτησης (εκδήλωσης ενδιαφέροντος) συμμετοχής τους, αποκλείονται όσοι δεν πληρούν τα κριτήρια εισαγωγής. Στο δεύτερο στάδιο, όσοι πέρασαν επιτυχώς το πρώτο στάδιο αξιολογούνται με συνεκτίμηση μόνον τριών κριτηρίων (γενικού βαθμού διπλώματος, ετών φοίτησης, μεταπτυχιακών σπουδών) και επιλέγονται οι επικρατέστεροι υποψήφιοι. Στο τρίτο και τελικό στάδιο, οι ως άνω επικρατέστεροι υποψήφιοι καλούνται σε συνέντευξη και αξιολογείται η συνολική εικόνα τους. Σε συνδυασμό με τα κριτήρια του δευτέρου σταδίου θα ληφθούν υπόψη και οι πανεπιστημιακές διακρίσεις, η ερευνητική και επαγγελματική εμπειρία, οι επιστημονικές δημοσιεύσεις, άλλες συναφείς δραστηριότητες και ικανότητες των υποψηφίων (όπως ηγετικές, οργανωτικές, επικοινωνιακές), οι συστατικές επιστολές, οι στόχοι, τα κίνητρα και οι προοπτικές εξέλιξης τους.
Για συμμετοχή στο πρόγραμμα και για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν τον ακόλουθο σύνδεσμο http://deyk.ntua.gr/candidates.html#accordion2-lx.