Η Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών και τα μέλη της δίνουν και φέτος ραντεβού με τους λάτρεις της μπύρας – και όχι μόνο – το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2025, για να μοιραστούν την κοινή τους αγάπη για το πιο δημοφιλές ποτό. Η δράση «Ανοιχτά Ζυθοποιεία», που φέτος πραγματοποιείται για 6η χρονιά, αποτελεί πρωτοβουλία της Ένωσης και έχει καθιερωθεί να διοργανώνεται κάθε χρόνο το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου.

"Ανοιχτά Ζυθοποιεία" σε όλη την Ελλάδα: Ζήσε την εμπειρία της μπύρας από …μέσα

Τα «Ανοιχτά Ζυθοποιεία» προσκαλούν το κοινό να επισκεφθεί μερικές από τις σημαντικότερες ζυθοποιίες και μικροζυθοποιίες της χώρας. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία:
  • να γνωρίσουν τον κόσμο της μπύρας, τα χαρακτηριστικά και την ιστορία της,
  • να ενημερωθούν για τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας και τις πρώτες ύλες της ζυθοποίησης,
  • να συνομιλήσουν με τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από την παραγωγή,
  • και, κυρίως, να δοκιμάσουν διάφορα είδη μπύρας, ανακαλύπτοντας τα στοιχεία που τα καθιστούν μοναδικά.
Ζυθοποιεία-μέλη της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών που συμμετέχουν στη δράση το 2025:
  • Αθηναϊκή Ζυθοποιία – Αθήνα, Πάτρα, Θεσσαλονίκη
  • Ζυθοποιία Πηνειού ΑΕ – Λάρισα
  • Ικαριακή Ζυθοποιία – Ικαρία
  • Κρητικές Ζυθοποιίες – Ζηδιανάκης – Ηράκλειο Κρήτης
  • Κρητική Ζυθοποιία – Χανιά Κρήτης
  • Μικροζυθοποιία Κυκλάδων – Τήνος
  • Local Streets Beer – Βόλος
  • Μικροζυθοποιία Μυκόνου – Μύκονος
  • Septem – Ωρολόγιο Αυλωναρίου, Εύβοια
  • Ολυμπιακή Ζυθοποιία – Ριτσώνα, Εύβοια
  • Πρότυπη Μικροζυθοποιία Θεσσαλονίκης – Θεσσαλονίκη
  • Siris Craft Brewery – Σέρρες

Εκδηλώσεις και εμπειρίες στα ζυθοποιεία
: Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους παραγωγής, να γνωρίσουν τις διαδικασίες ζυθοποίησης, να συνομιλήσουν με τους παραγωγούς και να δοκιμάσουν διαφορετικά είδη μπύρας.

Ξενάγηση στους χώρους παραγωγής και εμφιάλωσης των ζυθοποιείων: Καθοδηγούμενη γευστική δοκιμή διαφορετικών τύπων μπύρας, για να γνωρίσουν οι επισκέπτες τον τρόπο με τον οποίο δοκιμάζεται κάθε μπύρα και να μάθουν τα χαρακτηριστικά της

Γνωριμία και συζήτηση με τους ζυθοποιούς: Γευστική δοκιμή σε νέες αλλά και σε γνωστές ετικέτες της αγοράς, καθώς και φρέσκιας μπύρας, απευθείας από το καζάνι του ζυθοποιού

Χρήσιμες πληροφορίες

Η είσοδος στα ζυθοποιεία και η συμμετοχή στις ξεναγήσεις και στις γευστικές δοκιμές είναι ΔΩΡΕΑΝ. Το αναλυτικό πρόγραμμα των ζυθοποιείων που συμμετέχουν είναι διαθέσιμο ΕΔΩ. Για ξεναγήσεις και γευσιγνωσίες απαιτείται προεγγραφή ή/και τηρείται σειρά προτεραιότητας, λόγω περιορισμένων θέσεων. Συνιστάται η απευθείας επικοινωνία με το ζυθοποιείο που επιθυμεί να επισκεφθεί ο ενδιαφερόμενος.

Υπεύθυνη κατανάλωση

Η κατανάλωση μπύρας αφορά αποκλειστικά άτομα άνω των 18 ετών. Καταναλώνουμε πάντα υπεύθυνα. Η Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών ενθαρρύνει και στηρίζει πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν την κουλτούρα της μπύρας, προωθώντας παράλληλα την υπεύθυνη κατανάλωσή της.