Το Grecotel Kos φιλοξένησε διεθνείς προσωπικότητες ιατρικής - Παγκόσμιο ενδιαφέρον για την Ιπποκρατική Παράδοση (Εικόνες)
Η Κως στο επίκεντρο της παγκόσμιας ιατρικής σκηνής
Το Grecotel LUXME Kos φιλοξένησε για τέταρτη χρονιά το Διεθνές Συνέδριο “Ιπποκρατική Παράδοση & Σύγχρονες Εφαρμογές”, συγκεντρώνοντας κορυφαίους επιστήμονες από όλο τον κόσμο
Το συνέδριο τελέστηκε υπό την αιγίδα των Υπουργείων Εξωτερικών, Υγείας, Τουρισμού, Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης, του ΕΟΤ, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Κω. Το Ελληνικό Κέντρο Αριστείας, που ιδρύθηκε σε συνεργασία με διακεκριμένους καθηγητές των Πανεπιστημίων Harvard και Yale, ανέδειξε για άλλη μια φορά τη διαχρονικότητα της Ιπποκρατικής φιλοσοφίας και τη σημασία της στη σημερινή ιατρική.
Ιπποκρατική παράδοση και σύγχρονη ιατρική στο επίκεντρο του συνεδρίου
Η φετινή διοργάνωση σημείωσε εντυπωσιακή συμμετοχή, καθώς οι διαθέσιμες θέσεις εξαντλήθηκαν έναν μήνα πριν την έναρξη. Μεταξύ των εισηγητών βρέθηκαν προσωπικότητες διεθνούς κύρους όπως οι Stefanos N. Kales (Harvard), George Chrousos, Charles Czeisler, Iris Shai, Domenico Pratico, Antonia Trichopoulou και Prokopios Magiatis.
Ξεχώρισε η παρουσίαση του καθηγητή Philip Demokritou, ο οποίος αναφέρθηκε στις μικροπλαστικές ουσίες και στις επιπτώσεις τους στην ανθρώπινη υγεία, ανοίγοντας έναν ουσιαστικό διάλογο για την ανάγκη δράσης και πρόληψης σε διεθνές επίπεδο.
Grecotel: Ο τουρισμός συνδέεται με την ευζωία και τον πρωτογενή τομέα
Πιστός στη δέσμευσή του για βιωσιμότητα και ευζωία, ο Όμιλος Grecotel ενσωμάτωσε στο συνέδριο δράσεις που ανέδειξαν τη σύνδεσή του με τη φύση, τον τόπο και τους ανθρώπους της Κω. Οι συμμετέχοντες επισκέφθηκαν το Ιπποκράτειο Ίδρυμα, όπου συμμετείχαν σε τελετή απόδοσης του Όρκου του Ιπποκράτη.
Στο Grecotel Casa Paradiso, γνώρισαν από κοντά το καινοτόμο concept των Edible Gardens, δοκιμάζοντας προϊόντα μηδενικού αποτυπώματος μεταφοράς, απευθείας από τον κήπο στο τραπέζι.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκάλεσε η εκδήλωση γνωριμίας με τοπικούς παραγωγούς της πρωτοβουλίας Kos Locally Grown, όπου παρουσιάστηκαν τοπικά προϊόντα από εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και κρασιά έως παραδοσιακά τυριά προβάλλοντας τη γαστρονομική ταυτότητα της Κω και τη σύνδεσή της με την Ιπποκρατική φιλοσοφία της φυσικής διατροφής.
Ο Διευθυντής Επιχειρησιακών Λειτουργιών του Ομίλου Grecotel, κ. Δημήτρης Καλαϊτζιδάκης, τόνισε την προσπάθεια που γίνεται για τη διασύνδεση του τουρισμού με τον πρωτογενή τομέα και αναφέρθηκε στο νέο πρότζεκτ της Ρόδου, Field to Fork Greece, που υλοποιείται με τη στήριξη του TUI Care Foundation.
Το συνέδριο ολοκληρώθηκε με επιτυχία, ανανεώνοντας το ραντεβού του για τον Οκτώβριο του 2026 στην Κρήτη, επιβεβαιώνοντας ότι η Ελλάδα και ιδιαίτερα η Κως παραμένει παγκόσμιο σημείο αναφοράς για την επιστήμη, τον πολιτισμό και την ευεξία.
En