Μεγάλο διεθνές ενδιαφέρον φαίνεται πως προσελκύει η διαδικασία εξαγοράς της Avramar, την ώρα που το προσφερόμενο ποσό έχει πλέον φτάσει κοντά στα 230 εκατομμύρια ευρώ από πλευράς της σαουδαραβικής, Aqua Bridge, η οποία ήταν και η πλειοδότρια στον διεθνή διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε το 2025 για την απόκτηση της εταιρείας. Παράλληλα, προσφορά για την Avramar Greece έχει καταθέσει και η καναδική Cooke, η οποία βρίσκεται λίγο χαμηλότερα από τα επίπεδα των 230 εκατ. ευρώ της Aqua Bridge.

Την ίδια στιγμή, η εξαγορά της ισπανικής μητρικής Avramar Seafood από την Cooke, στην οποία υπάγεται η Avramar Greece, αποτελεί μοχλό πίεσης προκειμένου να αποκτήσει και την εταιρεία στην Ελλάδα, η οποία αποτελεί το μεγάλο στοίχημα των Καναδών.

Στέλεχος της αγοράς επισημαίνει ότι η επί ισπανικού εδάφους μητρική, Avramar Seafood, που εξαγόρασε η Cooke διατηρεί το 100% των μετοχών της Avramar Greece. Έτσι, όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, η Cooke επιδιώκει να μπει σφήνα στη διαδικασία πώλησης, διατηρώντας μεν μετοχική συμμετοχή στα χαρτιά, επί της ουσίας όμως δεν έχει δυνατότητα άσκησης διοίκησης, σύγκλισης γενικής συνέλευσης και όποιων άλλων δικαιωμάτων απορρέουν της μετοχικής αυτής συμμετοχής, δεδομένου ότι οι μετοχές της Avramar Greece, είναι ενεχυριασμένες από τις πιστώτριες τράπεζες στη χώρα μας έναντι δανειακών υποχρεώσεων 410 εκατ. ευρώ που διατηρεί η εταιρεία.

Διαβάστε περισσότερα στο powergame.gr