Ξεκίνησαν οι εργασίες ανακαίνισης σε 240 σχολεία σε όλη την Ελλάδα, με τη δεύτερη φάση της δωρεάς ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ της Alpha Bank, της Eurobank, της Εθνικής Τράπεζας και της Πειραιώς στο Πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου». Η δωρεά αποτελεί μέρος της πρωτοβουλίας Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, συνολικού ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, τον Σεπτέμβριο τα 240 σχολεία θα παραδοθούν στην κοινότητα.

Διαβάστε: Δήμος Αθηναίων: Παραδόθηκαν οι μελέτες για την αναβάθμιση 20 σχολικών μονάδων

Συνολικά 670 σχολεία σε όλη τη χώρα θα έχουν ανακαινιστεί, για περισσότερους από 150.000 μαθητές. Η επιλογή των μονάδων έγινε από τα συναρμόδια υπουργεία σε συνεργασία με τους δήμους στις 13 περιφέρειες της χώρας. Με τη συνδρομή της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και μέσω της εταιρείας Κτιριακές Υποδομές Α.Ε (ΚΤΥΠ) υλοποιούνται παρεμβάσεις σε:

  • Εσωτερικούς & εξωτερικούς χώρους με εργασίες ανακαίνισης
  • Προαύλια με γήπεδα μπάσκετ, βόλεϊ και παιδικές χαρές
  • Χώρους υγιεινής & W.C. για ΑμεΑ
  • Ράμπες και υποδομές προσβασιμότητας

Η κατανομή των ανακαινίσεων ανά περιφέρεια έχει ως εξής: 10 σχολεία στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, 107 στην Αττική, 5 στο Βόρειο Αιγαίο, 15 στη Δυτική Ελλάδα, 4 στη Δυτική Μακεδονία, 5 στην Ήπειρο, 15 στη Θεσσαλία, 5 στα Ιόνια Νησιά, 28 στην Κεντρική Μακεδονία, 14 στην Κρήτη, 6 στο Νότιο Αιγαίο, 19 στην Πελοπόννησο και 7 στη Στερεά Ελλάδα.Ο νέος κύκλος χορηγίας αυξάνει στα 200 εκατ. ευρώ την έως σήμερα συνολική συνεισφορά από τις τέσσερις δωρήτριες τράπεζες (50 εκατ. ευρώ από την κάθε τράπεζα) στο Πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου».