Προκλητικός εμφανίστηκε για μια ακόμα φορά ο Ερντογάν, ο οποίος κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του τόνισε πως «Ότι και να λέει ο Έλληνας πρωθυπουργός, θα συνεχίσουμε τις γεωτρήσεις».

«Διαθέτουμε τέσσερα πλοία στην περιοχή και έχουμε λάβει τα μέτρα μας. Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας λέει μόνος του κάποια πράγματα.

Οτιδήποτε και να πει ο ίδιος εμείς έχουμε δικαιώματα εκεί. Στο όνομα της υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας, τα πλοία ερευνών και γεωτρήσεών μας θα συνεχίσουν τις έρευνες. Έχουμε πάρει και θα πάρουμε τα απαραίτητα μέτρα», ανέφερε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια ομιλίας του και συνέχισε:

«Μέχρι να πετύχουμε τη δίκαιη διανομή του φυσικού πλούτου στην ανατολική Μεσόγειο θα συνεχίσουμε τα αποφασιστικά μας βήματα στην περιοχή. Δεν θα επιτρέψουμε καμία προσπάθεια έρευνας και γεώτρησης που αγνοεί τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας και της "Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου"».

Υπενθυμίζεται πως ο Αλέξης Τσίπρας σχολιάζοντας τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο την είχε προειδοποιήσει να μην σκεφτεί καν να προχωρήσει σε γεωτρήσεις στο Καστελόριζο. «Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν σχέδια, και αυτά τα σχέδια είναι σε γνώση μας, τα έχουμε μελετήσει, έχουν έρθει στο ΚΥΣΕΑ, έχουν εγκριθεί. Δεν θα φτάσουν ως εκεί γιατί θα τους αποτρέψουμε να φτάσουν ως εκεί».

«Η Ελλάδα», υπογράμμισε, «είναι μια κυρίαρχη χώρα που έχει τη δυνατότητα να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα και την κυριαρχία της».

«Δεν υπάρχει σενάριο όπου θα βρεθεί γεωτρύπανο να κάνει γεωτρήσεις στην ελληνική υφαλοκρηπίδα γιατί αυτό δεν θα μπορέσει να γίνει πράξη, θα εμποδιστεί» σημείωσε.

Χθες, Δευτέρα, ο τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, επισκέφθηκε τους αρχηγούς των κομμάτων της Αντιπολίτευσης και τους ενημέρωσε για τους S400 και τις κινήσεις των δυο τουρκικών γεωτρύπανων στην Κυπριακή ΑΟΖ, γεγονός που συμβαίνει μετά από πολύ καιρό.

Παράλληλα, ορισμένα φιλοκυβερνητικά τηλεοπτικά δίκτυα όπως το ΑΤV έφτασαν στο σημείο να κάνουν λόγο ακόμη και για νέα εισβολή στην Κύπρο, με αφορμή τις δηλώσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού ότι θα εμποδιστεί Τουρκικό Γεωτρύπανο αν επιχειρήσει έρευνες στο Καστελόριζο.