Ο πρόεδρος της Επιτροπής Δικαιοσύνης της Βουλής των Αντιπροσώπων Τζέρι Νάντλερ άσκησε πιέσεις για την έναρξη της διαδικασίας παραπομπής του Ντόναλντ Τραμπ, στη διάρκεια κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίασης της KO των Δημοκρατικών, προκαλώντας την αντίδραση της προέδρου του Σώματος Νάνσι Πελόζι, σχολιάζει το Politico.

Η Πελόζι απέκρουσε την πρόταση του Νάντλερ, σύμφωνα με τέσσερις πηγές που έλαβαν γνώση των συζητήσεων που έγιναν.

Στην συνεδρίαση αυτή, που ακολούθησε την κατάθεση του Ρόμπερτ Μάλερ, ο Νάντλερ άφησε να εννοηθεί ότι αρκετοί πρόεδροι επιτροπών της Βουλής των Αντιπροσώπων θα αρχίσουν να προχωρούν στην κατάρτιση νομικών άρθρων παραπομπής του προέδρου Τραμπ.

Από την πλευρά της, η Πελόζι χαρακτήρισε την ιδέα αυτή, ως «πρώιμη», σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Η εμφάνιση του Μάλερ απογοήτευσε αρκετούς από τους Δημοκρατικούς, καθώς ο πρώην διευθυντής του FBI συνάντησε δυσκολίες αρκετές φορές, ενώ φάνηκε να μην είναι σίγουρος για το περιεχόμενο των 448 σελίδων του πορίσματος του για την έρευνα της υπόθεσης εμπλοκής τη Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016 και τις προσπάθειες του προέδρου Τραμπ να παρακωλύσει το έργο της Δικαιοσύνης.

Η Πελόζι συγκέντρωσε την ΚΟ των Δημοκρατικών μετά την εμφάνιση του Μάλερ ενώπιον των Επιτροπών Δικαιοσύνης και Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων, ενώ ακολούθησε μία ζωηρή συζήτηση σχετικά με την διαδικασία παραπομπής.

Υπενθυμίζεται ότι το «ξήλωμα» του προέδρου μπορεί να γίνει μόνο από τη Γερουσία με πλειοψηφία 2/3. Το Σώμα όμως ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους.

Η Πελόζι θεώρησε ότι οι Δημοκρατικοί χρειάζονται την πολιτική υποστήριξη των Ρεπουμπλικάνων ή μία αλλαγή στη στάση της κοινής γνώμης, πριν προχωρήσουν στην έναρξη της έρευνας για την παραπομπή του προέδρου Τραμπ.

Σύμφωνα πάντα με ίδια, η εμμονή των Δημοκρατικών για την έναρξη των διαδικασιών παραπομπής του Τραμπ, μπορεί να έχει ως μόνη σίγουρη συνέπεια την πρόκληση σοβαρών προβλημάτων στους Δημοκρατικούς υποψηφίους που βρίσκονται σε δύσκολη θέση, διεκδικώντας την επανεκλογή τους, στις προεδρικές εκλογές του 2020.

Η συνάντηση της κοινοβουλευτικής ομάδας ολοκληρώθηκε με τους Δημοκρατικούς να συμφωνούν στο επόμενο βήμα: κατάθεση μήνυσης, ώστε να δρομολογηθεί η έκδοση (αναγκαστικής) κλήσης προς κατάθεση για τον πρώην Νομικό Σύμβουλο του Λευκού Οίκου Ντον ΜακΓκάν, που έχει καταθέσει στον Μάλερ, ότι ο Τραμπ προσπάθησε να τον πιέσει για την απόλυση του Μάλερ και προκειμένου να σταματήσει η έρευνα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/«Politico»