Η Ιταλοί έχουν αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν ότι δεν έχουν κανένα θέμα να ψηφίσουν σeξι γυναίκες και να τους δώσουν μια θέση στο κοινοβούλιο. Όμως στην συγκεκριμένη περίπτωση η Mara Carfagna, που έγινε διάσημη για τις φωτογραφήσεις της αλλά και τις συμμετοχές στις σε εκπομπές στην τηλεόραση, δεν έγινε μόνο βουλευτής αλλά υπουργός και μετά αντιπρόεδρος μέρους της βουλής (Camera dei deputati).
Η Maria Rosaria "Mara" Carfagna (γεννημένη 18 Δεκεμβρίου 1975) είναι Ιταλός πολιτικός και πρώην showgirl και μοντέλο. Μετά την απόκτηση του πτυχίου της στην νομική, η Carfagna εργάστηκε για αρκετά χρόνια σε ιταλικές τηλεοπτικές εκπομπές και ως μοντέλο. Αργότερα εισήλθε στην πολιτική και εξελέγη στη Βουλή των Αντιπροσώπων με το κόμμα Forza Italia το 2006. Από το 2008 έως το 2011 υπηρέτησε ως Υπουργός Ισότητας Ευκαιριών στο Cabinet Berlusconi IV. Η Carfagna ονομάστηκε ως "η πιο όμορφος υπουργός στον κόσμο" από το Maxim.

Καριέρα ως μοντέλο
Η Carfagna ξεκίνησε την καριέρα της συμμετέχοντας στο διαγωνισμό Miss Italy το 1997, καταλήγοντας στην έκτη θέση. Από το 2000 έως το 2006 δούλεψε ως showgirl στο τηλεοπτικό πρόγραμμα La domenica del villaggio ("Κυριακή στο χωριό") με τον Davide Mengacci και το 2006 ηγήθηκε του δημοφιλούς τηλεοπτικού προγράμματος Piazza grande.

Στην καριέρα της έχει κάνει πολλές αισθhσιακές αλλά και γuμνές φωτογραφήσεις, μάλιστα είχε γίνει και μοντέλο του μήνα για το ημερολόγιο του Maxim αν και η ίδια είχε δηλώσει ότι «Είμαι κάπως περήφανος που γδύθηκα μπροστά σε μια φωτογραφική μηχανή αλλά δεν ήταν μια ευχάριστη εμπειρία».



Μάλιστα όταν ήταν 20 χρονών της είχε γίνει πρόταση να λάβει μέρος σε μια ταινία με αισθησιακό χαρακτήρα από έναν από τους πιο γνωστούς και αμφιλεγόμενους Ιταλούς σκηνοθέτες τον Tinto Brass, πρόταση την οποία αρνήθηκε.

Πολιτική σταδιοδρομία
Η Carfagna εισήλθε στην πολιτική το 2004 και έγινε υπεύθυνη για το γυναικείο κίνημα στο πολιτικό κόμμα Forza Italia. Στις εκλογές του 2006 και του 2008 εκλέχθηκε στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Ως βουλευτής ήταν γραμματέας της Επιτροπής Συνταγματικών Υποθέσεων και χαρακτηρίστηκε ως επιμελής και σκληρά εργαζόμενη.

Στις 8 Μαΐου 2008 διορίστηκε υπουργός ίσων ευκαιριών στο τέταρτο υπουργικό συμβούλιο του Silvio Berlusconi. Η είδηση της υπουργοποίησης της έκανε τον γύρο του κόσμου με επίκεντρο το ιδιαίτερο υπόβαθρο της και τις αισθhσιακές φωτογραφήσεις που είχε κάνει στο παρελθόν.

Το 2009 έγινε η πρώτη πολιτικός υποστηρικτής του νόμου ενάντια στην παρενόχληση των γυναικών που εγκρίθηκε τελικά στις 23 Φεβρουαρίου 2009. Την ίδια χρονιά ξεκίνησε μια εκστρατεία κατά της ομοφοβίας στην Ιταλία. Από το 2018 είναι αντιπρόεδρος ενός εκ των δύο νομοθετικών σωμάτων της Ιταλικής Βουλής (Camera dei deputati).