Η νεαρή Γκρέτα Τούνμπεργκ από την Σουηδία δεν θα μπορούσε να λείπει από τη διεθνή διάσκεψη για το Κλίμα που γίνεται στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη.

Η ίδια έφτασε στις ΗΠΑ με πλοίο, καθώς δεν ταξιδεύει με αεροπλάνο. Συναντήθηκε ήδη με μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου, αλλά και τον τέως πρόεδρο Ομπάμα. Τους τα «έψαλε» ελαφρώς -με το γνωστό βλοσυρό της ύφος- για το παγκόσμιο ζήτημα.

Από την  πρώτη βέβαια στιγμή που βρέθηκε στο αμερικανικό έδαφος, δήλωσε βέβαιη ότι δεν ελπίζει να πείσει τον Τραμπ να αλλάξει στάση στο ζήτημα της Κλιματικής Αλλαγής.

Αυτό βέβαια δεν την εμπόδισε να ρίξει ένα εξαιρετικά «δολοφονικό» βλέμμα στον πρόεδρο των ΗΠΑ, τη στιγμή που εκείνος περνούσε από μπροστά της στο κτίριο των Ηνωμένων Εθνών.

Προφανώς, το βλέμμα αυτό έγινε viral, ενώ ακόμα και διεκδικητές του χρίσματος των Δημοκρατικών για τον Λευκό Οίκο του 2020, το σχολίασαν.

«Νομίζω ότι πολλοί από εμάς μπορούμε να ταυτιστούμε» έγραψε ο Χουλιάν Κάστρο στο Twitter.

Όμως το Twitter είναι το αγαπημένο μέσο και του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος δεν άργησε να σχολιάσει με μπόλικη δόση ειρωνίας: «Μοιάζει να είναι ένα τόσο ευτυχισμένο κοριτσάκι που ανυπομονεί να έχει μια λαμπρή και ευτυχισμένη ζωή. Τόσο ωραία να την βλέπω!»