Ο Alcides Moreno και ο αδελφός του Edgar ήταν καθαριστές τζαμιών σε ουρανοξύστες του Μανχάταν για πολλά χρόνια όταν η εργασία τους το 2007 τους έφερε αντιμέτωπους με τον θάνατο.
Η εξέδρα που εργάζονταν χάλασε, με αποτέλεσμα να πέσουν από τον 47ο όροφο - σχεδόν 153 μέτρα - σε ένα σοκάκι. Όταν οι πυροσβέστες έφτασαν στο σημείο βρήκαν τον Edgar νεκρό αλλά, προς μεγάλη τους έκπληξη, τον αδελφό του Alcides ζωντανό. Μάλιστα οι γιατροί σύντομα ανακάλυψαν ότι παρά τα πολλαπλά τραύματα του ο Alcides δεν χτύπησε το κεφάλι του και δεν έσπασε τη λεκάνη του κατά την προσγείωση - τα δύο πράγματα που είναι πιθανότερο να προκαλέσουν θανατηφόρες επιπλοκές σε μια πτώση.

Παρόλα αυτά είχε τραυματισμούς στη σπονδυλική στήλη, τον εγκέφαλό του, σπασμένα άκρα και κατεστραμμένα νεύρα. Οι αστυνομικοί θεωρούν ότι ο Alcides κατάφερε να μείνει πάνω στην πλατφόρμα χρησιμοποιώντας την για να επιβραδύνει την κάθοδο και να σωθεί.

Επιπλέον τα θαύματα στην περίπτωση του Alcides δεν σταμάτησαν εκεί. Αν και οι γιατροί περίμεναν ότι θα χρειαζόταν χρόνια για την αποθεραπεία του αυτός ήταν καλά μόλις μέσα σε 5 μήνες. Μάλιστα ο ίδιος δεν θα είχε πρόβλημα να καθαρίσει ξανά τζάμια σε ουρανοξύστη αν και πλέον δεν χρειάζεται αφού κέρδισε μια μεγάλη αποζημίωση που του επέτρεψε να αλλάξει επάγγελμα.