Ήτανε Δίκαιο, Έγινε Πράξη
Ήτανε Δίκαιο, Έγινε Πράξη Θανάσης Φουσκίδης
«Βόμβα» από New York Times: Είχαν ετοιμάσει και την ανακοίνωση με την έρευνα του Κιέβου κατά Μπάιντεν
trump
Διεθνή

Αμερικανοί διπλωμάτες προετοίμασαν τον Αύγουστο ανακοίνωση που θα έκανε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολόντιμιρ Ζελένσκι με την οποία θα δεσμευόταν πως οι Αρχές θα διενεργούσαν έρευνα σε βάρος πολιτικών αντιπάλων του Ντόναλντ Τραμπ, έγραψε η εφημερίδα The New York Times.

Οπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το κείμενο είχαν καταρτίσει ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην ΕΕ Γκόρντον Σόντλαντ και ο ειδικός απεσταλμένος του Λευκού Οίκου για την Ουκρανία Κερτ Βόλκερ.

Ο Κερτ Βόλκερ, ειδικός επιτετραμμένος του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για την Ουκρανία, παραιτήθηκε την προηγούμενη Παρασκευή.

Ο Βόλκερ κατονομάστηκε στην καταγγελία του μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος σχετικά με την τηλεφωνική συνδιάλεξη της 25ης Ιουλίου ανάμεσα στον ένοικο του Λευκού Οίκου και τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Σύμφωνα με την καταγγελία του μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος, ο Βόλκερ μίλησε με τον προσωπικό δικηγόρο του Τραμπ, τον Ρούντι Τζουλιάνι, σχετικά με τον «περιορισμό της ζημιάς» εξαιτίας της προσπάθειας του αμερικανού προέδρου να πιέσει τον ουκρανό ομόλογό για τη διενέργεια έρευνας σχετικά με τον Τζο Μπάιντεν, πολιτικό αντίπαλο του μεγιστάνα.