Ένας Τούρκος συνταγματάρχης, ο πρώτος ανώτερος αξιωματικός του τουρκικού στρατού, είναι μεταξύ των τραυματιών στις μάχες που διεξάγονται στην πόλη Τελ Αμπιάντ της βόρειας Συρίας, όπου επικεντρώνονται οι τουρκικές επιθέσεις.

Σύμφωνα με το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων «Μεσοποταμία», ο συνταγματάρχης Γιασάρ Καγιά συντόνιζε τις επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού μαζί με τον αποκαλούμενο «Εθινικό Στρατό της Συρίας», που εξοπλίζει η Τουρκία, στην πόλη που βρίσκεται εντός του συριακού εδάφους απέναντι από την τουρκική κωμόπολη Ακτσάκαλε.

Ο τούρκος συνταγματάρχης, διοικητής του 3ου Μεθοριακού Συντάγματος Συνόρων με έδρα το Ακτσάκαλε της επαρχίας Ούρφα, τραυματίστηκε όταν σε συγκρούσεις με τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDG) δέχτηκε θραύσματα οβίδας στο πόδι και μεταφέρθηκε με τεθωρακισμένο ασθενοφόρο για νοσηλεία πίσω στην Τουρκία.

Εν τω μεταξύ, συμφωνα με την ίδια πηγή, στο άλλο μεγάλο μέτωπο των συγκρούσεων, στην πόλη Ρας αλ-Άιν τραυματίστηκαν εννέα τούρκοι στρατιώτες και 20 μέλη του «Εθνικού Σταρτού της Συρίας». Όλοι μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στην μεθοριακή πόλη Βιράνσεχιρ της Τουρκίας και η κατάστασή τους κρίνεται σοβαρή.