Την σύζυγο και την αδερφή του νεκρού ηγέτη του ISIS Αλ Μπαγκντάντι έχει συλλάβει ο Πρόεδρος Ερντογάν σύμφωνα με δημοσιεύματα Τουρκικών μέσων ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο τη Τουρκίας, η σύλληψη έγινε στις 4 Νοεμβρίου από τις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας, οι οποίες εκτός από την σύζυγο συνέλαβαν και την μεγαλύτερη αδελφή του Αλ Μπαγκντάντι, τον γαμπρό καθώς και τη νύφη του και τα πέντε τους παιδιά.Σύμφωνα με αξιωματούχο, η σύζυγος και η νύφη του Μπαγκντάντι είναι επίσης υπό κράτηση.

«Συλλάβαμε την σύζυγο του Μπαγκντάντι, αλλά δεν το κάναμε θέμα. Με τον ίδιο τρόπο, συλλάβαμε την αδερφή του και τον γαμπρό του στη Συρία. Θα συνεχίσουμε το έργο μας με αυτή την οπτική» είπε ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν.

Η 65χρονη Ρασμίγια Αουάντ, αδερφή του Αμπου Μπακρ Αλ-Μπαγκντάντι συνελήφθη τη Δευτέρα σε ένα κοντέινερ όπου ζούσε με την οικογένειά της κοντά στην πόλη της βόρειας Συρίας, Αζάζ στην επαρχία Χαλέπι. Η περιοχή εμπίπτει στην ζώνη ασφαλείας που έχει δημιουργήσει η Τουρκία σε συνεργασία με τη Ρωσία στα συροτουρκικά σύνορα.