Ο νέος αρχηγός του «Ισλαμικού Κράτους», ο οποίος διαδέχθηκε τον Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι μετά τον θάνατό του σε μια αμερικανική επιχείρηση, είναι άτομο «τελείως άγνωστο», δήλωσε σήμερα ένας υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος.

Η οργάνωση την περασμένη εβδομάδα είχε ανακοινώσει, παραδεχόμενη τον θάνατο το αλ Μπαγκντάντι, ότι ο διάδοχός του ονομάζεται Αμπού Ιμπραήμ αλ Χασέμι αλ Κουράσι, απειλώντας παράλληλα τις ΗΠΑ με αντίποινα για τον θάνατο του ηγέτη της, κατά την διάρκεια μιας επιδρομής ειδικών δυνάμεων του αμερικανικού στρατού στα τέλη Οκτωβρίου στη βόρεια Συρία.

Εν συνεχεία, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μέσω του προσφιλούς του μέσου κοινωνικής δικτύωσης του twitter, είχε ανακοινώσει πως η Ουάσιγκτον γνωρίζει «ακριβώς ποιος είναι» ο διάδοχος του αλ Μπαγντάντι στην ηγεσία του «Ισλαμικού Κράτους».

Παραταύτα, σύμφωνα με το AFP, ένας υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος μιλώντας σήμερα σε δημοσιογράφους υπό τον όρο της ανωνυμίας, ανέφερε πως η ανάλυση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης δείχνει ότι ακόμα και οι υποστηρικτές του «Ισλαμικού Κράτους» δεν γνωρίζουν πολλά για τον νέο επικεφαλής της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός αξιωματούχος: «Θα λέγαμε ότι αυτός ο άνδρας είναι ένας τελείως άγνωστος», συμπληρώνοντας ότι «Από τα λίγα που ξέρουμε για εκείνον, δεν έχουμε εντυπωσιαστεί. Και είτε βρίσκεται στο Ιράκ είτε στη Συρία, πιστεύουμε ότι δεν θα βρίσκεται για πολύ ακόμα σε αυτόν τον κόσμο».

Τέλος ο αξιωματούχος δεν θέλησε να αναφέρει περισσότερα, ιδίως εάν ο Αμπού Ιμπραήμ αλ Χασέμι αλ Κουράσι είχε κρατηθεί, όπως ο προκάτοχός του, από τις αμερικανικές δυνάμεις.