Στο μάτι του κυκλώνα για την υπόθεση Επστάιν παραμένει ο 59χρονος πρίγκιπας Ανδρέας, τριτότοκος γιος της βασίλισσας Ελισάβετ Β'.

Ο 66χρονος Αμερικανός χρηματιστής Τζέφρι Επστάιν αυτοκτόνησε τον Αύγουστο στη φυλακή. Είχε προφυλακιστεί εν αναμονή δίκης για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων κοριτσιών και σωματεμπορίας, γεγονός που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για την αποκάλυψη ενός τεράστιου δικτύου διακίνησης νεαρών κοριτσιών τις δεκαετίες του 1980 και 1990.

Ο πρίγκιπας Ανδρέας έχει κατηγορηθεί ανοικτά από την Βιρτζίνια Τζιούφρε ότι την βίασε όταν εκείνη ήταν 17 ετών.

Ο ίδιος εμφανίστηκε στα μέσα Νοεμβρίου σε τηλεοπτική συνέντευξη στο BBC με σκοπό να δώσει τις δικές του εξηγήσεις. Ωστόσο, η αλαζονική του συμπεριφορά και οι εξηγήσεις που (δεν) έδωσε, έκαναν τα πράγματα χειρότερα.

Ακόμα και τα όσα είπε για τη φωτογραφία που έχει δημοσιευθεί με τον ίδιο χαμογελαστό στο πλευρό της Τζιούφρε, έμοιαζαν αρκετά φαιδρά.


«Δεν μπορεί να αποδειχθεί αν είναι ή όχι πλαστή αυτή η φωτογραφία, διότι είναι μια φωτογραφία από φωτογραφία φωτογραφίας. Δεν μπορώ να θυμηθώ το περιστατικό. Είμαι εγώ στη φωτογραφία, αλλά αν αυτό είναι το χέρι μου... Απλά δεν θυμάμαι ποτέ να έχει τραβηχτεί» είπε.

Λίγες μέρες μετά τη συνέντευξη, η βασίλισσα Ελισάβετ Β΄αποφάσισε να αποσύρει τον γιο της από τον δημόσιο βίο...

Η Βιρτζίνια Τζιούφρε εμφανίστηκε στη βρετανική τηλεόραση και με δάκρυα στα μάτια κάλεσε τους πολίτες να μην αποδεχθούν «ότι όλο αυτό είναι φυσιολογικό». 
Συνέχισε δε λέγοντας: «Αυτό δεν είναι απλά μια πικάντικη ιστορία. Είναι η ιστορία trafficking και κακοποίησης». Η ίδια συμπλήρωσε ότι η παραπάνω φωτογραφία είναι πέρα για πέρα αυθεντική.

Tην ίδια ώρα, ο δικηγόρος που εκπροσωπεί ομάδα γυναικών που κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από τις γνωριμίες του Επστάιν, δήλωσε στο BBC ότι σκοπεύει να κινήσει τη νομική διαδικασία κλήτευσης του πρίγκιπα Ανδρέα να καταθέσει όσα γνωρίζει για την υπόθεση. Αυτό μπορεί να συμβεί μόνο εφόσον ο πρίγκιπας πατήσει το πόδι του στις ΗΠΑ.

Ο ίδιος ο πρίγκιπας υποστηρίζει ότι δεν γνωρίζει απολύτως τίποτα για τα όσα συνέβαιναν στα πολυτελή σπίτια του αυτόχειρα χρηματιστή.