Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην βρετανική βασιλική οικογένεια, η οποία βρίσκεται εν μέσω αναταραχής από την απόφαση του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ να εγκαταλείψουν τα πριγκιπικά καθήκοντα τους.

Έγινε γνωστό χθες ότι η Μέγκαν Μαρκλ άφησε την Βρετανία και επέστρεψε στην έπαυλη που φιλοξενούσε το ζευγάρι στον Καναδά την περίοδο των εορτών. \

Σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, στην έπαυλη στο Βανκούβερ βρίσκεται ο 8μηνών γιος του ζευγαριού, Άρτσι και τα δύο σκυλιά τους. Το γεγονός αυτό μαζί με τις πληροφορίες ότι η δούκισσα του Σάσσεξ δεν έχει σκοπό να επιστρέψει στην Βρετανία καθώς δεν έχει άλλα καθήκοντα στο πρόγραμμα της πυροδότησε τις φήμες ότι το ζευγάρι είναι έτοιμο να εγκατασταθεί μόνιμα στον Καναδά.

Μάλιστα η βρετανική εφημερίδα Daily Mail υποστηρίζει ότι από το επόμενο Σαββατοκύριακο και ο πρίγκιπας Χάρι θα βρίσκεται στον Καναδά, όπου εικάζεται ότι θα εγκατασταθούν μόνιμα και δεν θα επιστρέψουν στην Βρετανία.

Αυτή την εβδομάδα έχει ένα βαρύ πρόγραμμα υποχρεώσεων αλλά και συναντήσεων προκειμένου να διαπραγματευθεί τον νέο ρόλο και το οικονομικό μέλλον του ζευγαριού, καθώς η βασίλισσα Ελισάβετ έχει ζητήσει να λυθεί άμεσα το πρόβλημα.

Την ίδια στιγμή η δημοτικότητα του Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ βρίσκεται στο ναδίρ με τον βρετανικό Τύπο να είναι γεμάτος πύρινα άρθρα εναντίον του ίδιου αλλά και της Μέγκαν Μαρκλ. Μάλιστα σε δημοσκόπηση της Daily Mail, οι Βρετανοί δηλώνουν ότι θα είναι εξαιρετικά θυμωμένοι εάν το ζευγάρι κρατήσει τους τίτλους ευγενείας και τα προνόμια του και μετακομίσει στην βόρεια Αμερική. Επίσης είναι εξαιρετικά δυσαρεστημένοι με τον τρόπο που φέρθηκαν στην βασίλισσα Ελισάβετ.

Το 51% των Βρετανών απαντά ότι το ζευγάρι δεν θα πρέπει να κρατήσει τους τίτλους του και το 60% ότι θα πρέπει να επιστρέψουν το σπίτι στο Ουίνδσορ που τους παραχωρήθηκε από την βασίλισσα. Στο ερώτημα ποιος αποφάσισε την φυγή στην βόρεια Αμερική το 44% πιστεύει ότι η Μέγκαν Μαρκλ έπαιξε κομβικό ρόλο στην απόφαση και το 39% και οι δύο.

Οι Βρετανοί εμφανίζονται εξαιρετικά εκνευρισμένοι με την απόφαση και η πλειονότητα θέλει η βασίλισσα να τους αφήσει να μεταναστεύσουν. Ωστόσο στην ερώτηση αν η βασιλική οικογένεια θα είναι καλύτερα χωρίς το ζεύγος των Σάσσεξ οι Βρετανοί απαντούν σε ποσοστό 46% «όχι».