Η στάση των βρετανικών μέσων ενημέρωσης απέναντι στην Μέγκαν Μαρκλ ίσως να αποτέλεσαν έναν κρίσιμο παράγοντα για το Megxit.

Σύμφωνα με έρευνα του Guardian, τα αρνητικά δημοσιεύματα για την σύζυγό του πρίγκιπα Χάρι ήταν διπλάσια από τα θετικά στο διάστημα Μάιος 2018 – Ιανουαρίος 2019.

Η έρευνα για τα δημοσιεύματα
Στο μικροσκόπιο του Guardian μπήκαν 843 άρθρα σε 14 εφημερίδες. Από αυτά το 43% ήταν αρνητικά, μόνο το 20% ήταν θετικά ενώ το υπόλοιπο 36% χαρακτηρίστηκαν ουδέτερα.

Η αντίστοιχη έρευνα έδειξε, μάλιστα, ότι για την Κέιτ Μίντλετον, την σύζυγο του πρίγκιπα Ουίλιαμ, την ίδια περίοδο δημοσιεύτηκαν 144 άρθρα με το 45% να είναι θετικά, το 47% ουδέτερα και μόλις το 8% να είναι αρνητικά.

Η έρευνα φαίνεται να επιβεβαιώνει μια παρόμοια έρευνα του Buzfeed που επικεντρώθηκε στο πώς τα βρετανικα ΜΜΕ αντιμετώπισαν Μέγκαν Μαρκλ και Κέιτ Μίντλετον στα ίδια θέματα είτε αυτό αφορούσε την αγάπη τους για τα αβοκάντο είτε αυτό αφορούσε το πώς ακουμπούσαν την κοιλιά τους όταν ήταν έγκυες.

Τα περισσότερα θετικά δημοσιεύματα για την Μέγκαν Μαρκλ εμφανίστηκαν τον Μάιο του 2018, τον μήνα, δηλαδή, του γάμου με τον Χάρι και τον μήνα που ακολούθησε.

Το μπαράζ των αρνητικών δημοσιευμάτων
Τον Ιούλιο, ωστόσο, του ιδίου έτους είχε αρχίσει ήδη η επικράτηση των δημοσιευμάτων με αρνητικό πρόσημο έναντι των θετικών.

Η κορύφωση του κύματος των αρνητικών δημοσιευμάτων είχε αρκετές αφορμές. Μια από αυτή ήταν η απόφαση του Χάρι και της Μέγκαν να μην αποκαλύψουν πολλές λεπτομέρειες για την γέννηση και την βάπτιση του γιού τους, Άρτσι. Τότε, όπως υπενθυμίζει ο Guardian, το ζευγάρι είχε κατηγορηθεί ότι θέλει «και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο».

Μια δεύτερη αφορμή αποτέλεσε το εντιτόριαλ της Μέγκαν Μαρκλ στη βρετανική Vogue τον περασμένο Σεπτέμβριο. Τότε εμφανίστηκαν αρκετά δημοσιεύματα για την σελέμπριτι που λαχταρά την δημοσιότητα.

Μεγάλη έκταση έχει πάρει, τέλος, στα βρετανικά ΜΜΕ η σχέση της Μέγκαν Μαρκλ με τον πατέρα της αλλά και την χρήση από το ζευγάρι ιδιωτικών αεροσκαφών για τα ταξίδια τους. Ειδικά, δε, τα άρθρα για τον πατέρα της Αμερικανίδας ηθοποιού είναι το 1/3 του συνολικού αριθμού των άρθρων για την Μέγκαν Μαρκλ.