Τουλάχιστον 21 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα μετά από κατολίσθηση χιονοστιβάδας στην ανατολική Τουρκία, ενώ εκτιμάται ότι παραμένουν εγκλωβισμένοι κάτω από το χιόνι ακόμη 10-15 άνθρωποι, σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Σύμφωνα με το Al Jazeera, που επικαλείται έναν Tούρκο αξιωματούχο, οι αγνοούμενοι αυτοί είναι διασώστες οι οποίοι είχαν μεταβεί στο σημείο εκείνο για να αναζητήσουν δύο ανθρώπους που είχαν καταπλακωθεί από προηγούμενη χιονοστιβάδα.

Ο δήμαρχος της περιοχής Μπαχτσεσεράι, Μεκί Αρβάς, δήλωσε στο δίκτυο NTV ότι μια ομάδα 300 ανθρώπων εργαζόταν για τη διάσωση εγκλωβισμένων από τη χιονοστιβάδα της Τρίτης, όταν σημειώθηκε και νέα κατολίσθηση χιονιού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών αναφέρει σε ανακοίνωσή του, ότι 30 άνθρωποι έχουν διασωθεί από χθες, Τρίτη.

Η πρώτη χιονοστιβάδα καταπλάκωσε ένα εκχιονιστικό όχημα και ένα μικρό λεωφορείο σκοτώνοντας πέντε ανθρώπους και πιθανόν θάβοντας κάτω από το χιόνι άλλους δύο. Ο χειριστής του μηχανήματος και επτά επιβάτες σώθηκαν.

Ομάδες διάσωσης δουλεύουν από το πρωί για τον εντοπισμό των αγνοούμενων.

Ο κυβερνήτης, Μεχμέτ Εμίν Μπιλμέζ, είπε ότι 25 μέλη της υπηρεσίας εκτάκτων αναγκών διασώθηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ωστόσο δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής πληροφορίες για την κατάστασή τους.