Συνεχίζει την επέλασή του ο κορoναϊός στην Ευρώπη με τις χώρες που πλήττονται να λαμβάνουν έκτακτα αυστηρά μέτρα προστασίας.

Tα συνολικά κρούσματα του κορωνοϊού, στην Ιταλία είναι 31.506. Οι νεκροί έφτασαν τους 2.503 ενώ 2.941 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Τη Δευτέρα τα κρούσματα ήταν 27.980, ενώ συνολικά είχαν χάσει την ζωή τους 2.158 ασθενείς.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, δηλαδή, έχασαν την ζωή τους 345 άνθρωποι και καταγράφηκαν 3.526 νέα κρούσματα.

Μέτρα για την αποφυγή της περαιτέρω μετάδοσης του κορωνοϊού μετά την κατακραυγή επιδιώκει να πάρει τώρα ο Μπόρις Τζόνσον, κι ενώ στη Βρετανία εκτιμάται ότι τα κρούσματα κορωνοϊού ανέρχονται έως και στα 55.000.

Σε συνέντευξη Τύπου –τη δεύτερη για το ζήτημα-, ο Μπόρις Τζόνσον, μαζί με τον υπουργό Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ αλλά και τον επικεφαλής επιστημονικό σύμβουλο της κυβέρνησης, Σερ Πάτρικ Βάλανς, ανακοίνωσε ότι «πρέπει να δράσουμε ως κυβέρνηση εν καιρώ πολέμου».

Στην Ισπανία, τουλάχιστον 70 υπερήλικες προσβλήθηκαν από τον κορωνοϊό σε οίκο ευγηρίας στη Μαδρίτη και οι 15 από αυτούς πέθαναν, σύμφωνα με συγγενείς τους.

Στη Γερμανία, την άμεση εφαρμογή για απαγόρευση εισόδου στην Ευρώπη από πολίτες τρίτων χωρών, ανακοίνωσε η Ανγκελα Μέρκελ.

Η ΕΕ αποφάσισε να προχωρήσει σε αυτά τα μέτρα για 30 μέρες, προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού και η Γερμανίδα Καγκελάριος ανακοίνωσε την άμεση εκτέλεσή τους. Όπως τόνισε η Μέρκελ, το μέτρο αφορά επίσης τα αεροπλάνα και τα πλοία που αναχωρούν από κράτη εκτός ΕΕ.
ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΑΪΟ

Πόσο διαρκεί η επώαση του ιού και πότε εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα
Πώς γίνεται η διάγνωση και πώς μεταδίδεται;
Πού πρέπει να καλέσετε εάν παρουσιάσετε συμπτώματα
Τι κάνουμε αν ένα μέλος της οικογένειας εμφανίσει συμπτώματα