Η ζωή αντιγράφει την τέχνη. Μία φωτογραφία που τραβήχτηκε έξω από σούπερ μάρκετ στο Πράτο της Ιταλίας θύμισε σε πολλούς έναν από τους πιο αινιγματικούς πίνακες του Ρενέ Μαγκρίτ.

Το μέγεθος της τραγωδίας στην Ιταλία είναι ασύλληπτο. 651 νέοι θάνατοι προστέθηκαν στη μακρά λίστα των θυμάτων του κορωνοϊού στη χώρα το τελευταίο εικοσιτετράωρο.

Οι νοσηλευτές στο Μπέργκαμο έχουν φτάσει στα όρια των αντοχών τους και το νοσοκομείο δεν μπορεί να δεχθεί άλλους ασθενείς.

Τα στοιχεία είναι αμείλικτα και καταρρίπτουν τον μύθο ότι ο φονικός COVID 19 απειλεί κυρίως τους ηλικιωμένους. Ανάμεσα σε όσους νοσούν υπάρχουν και άτομα νεαρής ηλικίας.

Την ίδια ώρα αυξάνονται οι αντιδράσεις για την καθυστερημένη απόφαση της ιταλικής να κλείσει τα εργοστάσια που δεν παράγουν είδη πρώτης ανάγκης.

Δεν λείπουν ωστόσο οι ανησυχίες για το μέλλον των επιχειρήσεων στην πιο αναπτυγμένη οικονομικά περιοχή της Ιταλίας.

Ο Πάπας Φραγκίσκος εξήρε για άλλη μια φορά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού να σώσουν ανθρώπινες ζωές.

Μια καρδιά με την σημαίες των δυο χωρών και το σύνθημα «Από την Ρωσία με αγάπη» διακρίνονται πάνω στις κούτες με τον ιατρικό εξοπλισμό που έστειλε η Μόσχα στην Ιταλία. Τα υλικά μετέφεραν μεγάλα στρατιωτικά αεροσκάφη μετά από συνομιλία του πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν. Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι έστειλε ειδικούς, οχήματα απολύμανσης και άλλα υλικά, μεταξύ των οποίων και διαγνωστικά τεστ.

Ανταποκρινόμενη στην έκκληση των γιατρών της Λομβαρίδας, η Κούβα απέστειλε στην Ιταλία 36 γιατρούς και 15 νοσηλευτές.

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΑΪΟ

Πόσο διαρκεί η επώαση του ιού και πότε εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα
Πώς γίνεται η διάγνωση και πώς μεταδίδεται;
Πού πρέπει να καλέσετε εάν παρουσιάσετε συμπτώματα
Τι κάνουμε αν ένα μέλος της οικογένειας εμφανίσει συμπτώματα