Μια σειρά ανησυχητικών  συμπτωμάτων παρουσίασε μια 20χρονη θετική στον κοροναϊό, Η Τζούλια Μπουσκάλια από τις ΗΠΑ, περιγράφει πως άρχισε να χάνει την όσφρηση και την ακοή της.

Η 20χρονη κατέγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter την τρομακτική εμπειρία.

Εξηγεί πως βρισκόταν στην Ιταλία, όπου είχε μετακομίσει από τον Ιανουάριο με ένα πρόγραμμα του πανεπιστημίου που σπουδάζει.

Στις 29 Φεβρουαρίου, ενώ είναι ακόμα στην Ιταλία, καταγράφει τα πρώτα συμπτώματα: «Το κεφάλι μου πονούσε, τα αυτιά μου σφύριζαν και ένιωθα λες και ο λαιμός μου είχε πάρει φωτιά. Με είχε πιάσει φαγούρα σε όλο το σώμα, είχα ρίγη και πυρετό. Πήρα αντιφλεγμονώδη και έμεινα στο κρεβάτι όλη την ημέρα».





Τις επόμενες μέρες αρχίζει να χάνει την ακοή της «είχα αρχίσει να χάνω την ακοή μου στο αριστερό αυτί. Εξακολουθούσα να μην έχω βήχα». Δηλώνει πως η ακοή της «μειώθηκε αισθητά».

«Καθώς η Ιταλία είχε αρχίσει να γίνεται ένας τόπος ανησυχίας, το πρόγραμμά του πανεπιστημίου μας, μας ώθησε να επιστρέψουμε στο σπίτι» αναφέρει η 20χρονη.

Κατά την επιστροφή της στις Ηνωμένες Πολιτείες τονίζει πως δεν ελέγχθηκε από κανέναν: «Επέστρεψα σπίτι και ούτε ένας άνθρωπος δεν με ρώτησε πού βρισκόμουν. Ακόμη και στα τελωνεία.




Μέχρι την 3η Μαρτίου, την τελευταία της ημέρα στην Ιταλία, η Τζούλια λέει ότι «δεν μπορούσε να ακούσει»,: «Σε αυτό το σημείο, έχασα το αίσθημα της όσφρησης και της οσμής, αλλά δεν είχα ακόμη βήχα. Είχα έναν διαρκή πονοκέφαλο. Την επόμενη ημέρα, έφυγα για την Αμερική».

Στις 5 Μαρτίου επέστρεψε στις ΗΠΑ και μπήκε σε αυτοαπομόνωση. Στις 14 Μαρτίου, η 20χρονη έκανε το τεστ για τον κορωνοϊό. Όπως φαίνεται, δεν είχε κανένα από τα γνωστά συμπτώματα, κι όμως βρέθηκε θετική στον κοροναϊό.

«Τα λέω όλα αυτά, γιατί τα συμπτώματα δεν είναι μόνο όσα λένε. Και δεν χρειάζεται να έχετε συμπτώματα για να είστε θετικοί. Το μόνο σύμπτωμα που είχαν, ήταν ο πυρετός» γράφει η φοιτήτρια και παρακαλεί τον κόσμο να μείνει σπίτι.



ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΑΪΟ

Πόσο διαρκεί η επώαση του ιού και πότε εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα
Πώς γίνεται η διάγνωση και πώς μεταδίδεται;
Πού πρέπει να καλέσετε εάν παρουσιάσετε συμπτώματα
Τι κάνουμε αν ένα μέλος της οικογένειας εμφανίσει συμπτώματα