Συνεχίζει την επέλασή του στην Ευρώπη ο κοροναϊός, αφήνοντας ωστόσο ένα ψήγμα αισιοδοξίας, αφού ο ρυθμός των θανάτων ανά 24ωρο φαίνεται να σημειώνει μια μικρή πτώση.

Η Ιταλία παραμένει πρώτη σε θανάτους με 15.887 ανθρώπους να έχουν χάσει τη ζωή τους, εκ των οποίων 525 το τελευταίο 24ωρο.

Στην Ισπανία, ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 12.641 με 694 το τελευταίο 24ωρο.
Αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία ωστόσο είναι ο αριθμός των κρουσμάτων, ο οποίος ξεπερνά το συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων της Ιταλίας και ανέρχεται σε 30.000.

Στις ΗΠΑ οι νεκροί ανέρχονται σε 9.637 με 1.199 μόνο την τελευταία ημέρα.

Στη Γαλλία ο αριθμός των θυμάτων ανέρχεται σε 8.078 και στη Βρετανία σε 5.914.

Σήμερα συνεδριάζουν τα συμβούλια των Υπουργών Δικαιοσύνης της Ε.Ε., όπου θα συζητηθούν τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας και τα συμβούλια των Υπουργών Άμυνας, όπου θα συζητηθούν οι ενέργειες των ενόπλων δυνάμεων των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στη «μάχη» κατά του κοροναϊού, έχουν μπει οχτώ επιστήμονες, ερευνητές και μηχανικοί από ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίοι φαίνεται να αναπτύσσουν μια εφαρμογή που χρησιμοποιεί τα σήματα Bluetooth των κινητών τηλεφώνων και εντοπίζει τους χρήστες που έρχονται σε πολύ κοντινή επαφή.

Έτσι, στην περίπτωση που κάποιος νοσήσει, μπορούν άμεσα να ενημερωθούν όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή με τον ασθενή στο προηγούμενο σύντομο διάστημα.