Απάντηση στις επικρίσεις που διατυπώθηκαν εις βάρος του για το αίτημα προς την ελληνοκυπριακή πλευρά για αποστολή φαρμάκων, έδωσε ο Μουσταφά Ακιντζί.

«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι κάποιοι έχουν τόσο πολύ μίσος ακόμα και σε τέτοιες στιγμές» απαντά ο τουρκοκύπριος ηγέτης σε όσους του επιτέθηκαν για το αίτημά του στην ελληνοκυπριακή πλευρά για αποστολή φαρμάκων για τον κορωνοϊό, το οποίο έκανε δεκτό ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Με μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο τουρκοκύπριος ηγέτης σχολιάζει τις αντιδράσεις λέγοντας πως δεν ξέρει τι να πει για τα σχόλια αναφορικά με την αποστολή δύο χιλιάδων φαρμάκων από το «Νότο», σημειώνοντας, παράλληλα, ότι δεν μπορεί να πιστέψει πως σε τέτοιες στιγμές κάποιοι να έχουν τόσο μίσος και απογοήτευση στις καρδιές τους.

«Αφήνω τις άδικες επιθέσεις προς εμένα, είναι μεγάλη αδικία και ντροπή για τους γιατρούς και τους επαγγελματίες υγείας οι οποίοι ζήτησαν και απαιτούν την πλήρωση αυτής της ανάγκης. Δεν ζητώ χλωροκίνη επειδή το βγάζω από το μυαλό μου» συμπληρώνει. «Για όσους λένε δεν θέλουμε τίποτα ακόμα και στον τομέα της υγείας, δεν γνωρίζουν ότι γενικότερα παροχές υγείας στο »νότο» εξυπηρετούν διαρκώς ασθενείς από το »βορρά» και μερικοί αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα με το κλείσιμο των οδοφραγμάτων».

«Όλη η ανθρωπότητα πρέπει να αγωνιστεί, Τούρκος ή Έλληνας. Είτε Χριστιανός είτε Μουσουλμάνος δεν πρέπει να υπάρχει διαχωρισμός» καταλήγει ο Μουσταφά Ακιντζί.