Κοροναϊός - Ιταλία: Ακόμα 330 νεκροί το τελευταίο 24ωρο
Ιταλια_
Διεθνή

Κοροναϊός - Ιταλία: Ακόμα 330 νεκροί το τελευταίο 24ωρο

Υποχώρησαν στα 1.739 τα νέα κρούσματα

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, δηλαδή, έχασαν την ζωή τους 330 άνθρωποι, 70 περισσότεροι σε σχέση με χθες και καταγράφηκαν 1.739 νέα κρούσματα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ιταλία, με το συνολικό αριθμό των νεκρών να φτάνει τους 26.977 και τα κρούσματα τα 199.414.

Επίσης, 1.956 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 20.353 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 83.504 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός. Οι ασθενείς στις μονάδες εντατικής θεραπείας, για εικοστή τέταρτη ημέρα, συνεχίζουν να μειώνονται, όπως και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία.

Ο ρυθμός μετάδοσης του ιού το τελευταίο εικοσιτετράωρο περιορίζεται σημαντικά (585 λιγότερα κρούσματα), στο χαμηλότερο αριθμό που έχει καταγραφεί στη χώρα από τις 10 Μαρτίου.

Ο συνολικός αριθμός των ιαθέντων περιορίζεται κατά 112 ανθρώπους σε σχέση με χθες. Η μείωση των κρουσμάτων συνεχίζει να δημιουργεί αισιοδοξία, αλλά ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε (ο οποίος απόψε θα επισκεφθεί τρεις πόλεις της Λομβαρδίας), συνεχίζει να τονίζει ότι η μετάβαση στην δεύτερη φάση, με μερική άρση των περιοριστικών μέτρων, θα πρέπει να γίνει με ιδιαίτερη προσοχή.

Για τον λόγο αυτό, αποφάσισε ότι από τις 4 Μαΐου και πέρα θα λειτουργήσουν η μεταποιητική βιομηχανία και ο οικοδομικός τομέας, αλλά οι πολίτες θα πρέπει να συνεχίσουν να υπογράφουν υπεύθυνες δηλώσεις για τις μετακινήσεις τους. Μόνη ουσιαστική διαφορά, στο θέμα αυτό, είναι ότι οι Ιταλοί θα μπορούν να επισκέπτονται και συγγενικά τους πρόσωπα, ή άτομα με τα οποία διατηρούν σταθερό δεσμό.

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα