Νέα πυρά κατά της Κίνας για την πανδημία του κορονοϊού από τις ΗΠΑ, αυτή τη φορά από δια στόματος του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ δήλωσε ότι πολλά εργαστήρια στην Κίνα εργάζονται πάνω σε μεταδοτικούς παθογόνους οργανισμούς. Παράλληλα, σημείωσε πως τα εργαστήρια αυτά λειτουργούν υπό άγνωστες συνθήκες ασφαλείας.

Τόνισε δε πως η παγκόσμια κοινότητα ακόμη δεν έχει λάβει πρόσβαση στα εργαστήρια της Ουχάν.

Σε μια πρόσφατη συνέντευξη τύπου στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο Πομπέο είχε κατηγορήσει επίσης την Κίνα ότι δεν ενημέρωσε για την μετάδοση του ιού από άνθρωπο σε άνθρωπο "για έναν μήνα έως ότου βρισκόταν σε κάθε επαρχία εντός Κίνας."

Επιπλέον, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε στις 16 Απριλίου ότι η Ουάσιγκτον θα εξετάσει τη θεωρία ότι ο ιός "ξέφυγε" από ένα κινεζικό εργαστήριο.

Σημειώνεται ότι ένα αποκλειστικό δημοσίευμα της εφημερίδας Washington Post είχε αναφερθεί στις προειδοποιήσεις των αξιωματούχων της αμερικανικής πρεσβείας στην Κίνα για τις ελλείψεις ασφαλείας που προέκυπταν από το ερευνητικό εργαστήριο της Ουχαν, το οποίο είχαν επισκεφθεί στα μέσα του 2018.