Τον ρόλο της Ελλάδας στη διεθνή προσπάθεια για την εξεύρεση θεραπείας εναντίον του κοροναϊού, αναγνώρισε ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος των ΗΠΑ, δρ. Άντονι Φαούτσι.

Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης που έκανε στο Οβάλ Γραφείο, ο Φαούτσι αναφέρθηκε στα υποσχόμενα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών του remdesivir, λέγοντας ότι οι συγκεκριμένες δοκιμές «ανοίγουν τον δρόμο» για μια πιθανή θεραπεία έναντι του ιού.

«Ήταν μια διεθνής δοκιμή, η οποία έγινε σε πολλά ερευνητικά κέντρα, τα οποία δεν βρίσκονταν μόνο στις ΗΠΑ, αλλά σε διάφορες χώρες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, της Δανίας, της Ισπανίας, της Ελλάδας και του Ηνωμένου Βασιλείου» είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με αμερικανικά δημοσιεύματα η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ ενδέχεται να ανακοινώσει πολύ σύντομα ότι παρέχει κατεπείγουσα έγκριση για τη χορήγηση remdesivir σε ασθενείς που πάσχουν από κοροναϊό.

Υπενθυμίζεται ότι το αντιιικό σκεύασμα είχε παρασκευαστεί αρχικά για τον ιό Έμπολα, όμως δεν πήρε ποτέ έγκριση για καμία ασθένεια, φαίνεται να έχει «θετικά» αποτελέσματα όταν χορηγήθηκε σε ασθενείς με κοροναϊό στο πλαίσιο μιας μεγάλης κλινικής μελέτης που διεξήχθη σε συνεργασία με τα Ινστιτούτα Υγείας των ΗΠΑ.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΑΪΟ

Πόσο διαρκεί η επώαση του ιού και πότε εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα
Πώς γίνεται η διάγνωση και πώς μεταδίδεται;
Πού πρέπει να καλέσετε εάν παρουσιάσετε συμπτώματα
Τι κάνουμε αν ένα μέλος της οικογένειας εμφανίσει συμπτώματα