Ένα πεντάχρονο αγοράκι, νοσηλευόμενο με σοβαρή νόσο Kawasaki σε μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) νοσοκομείου της Νέας Υόρκης κατέληξε σήμερα.

Οι θεράποντες γιατροί και οι υγειονομικές αρχές της Νέας Υόρκης δήλωσαν ότι η νόσος Kawasaki στο πεντάχρονο παιδάκι πυροδοτήθηκε ως επιπλοκή της νόσου COVID – 19, ενώ στα 73 φθάνουν συνολικά τα παιδάκια τα οποία έχουν νοσηλευθεί μέχρι σήμερα σε νοσοκομεία της Νέας Υόρκης με συμπτώματα της νόσου Kawasaki, ορισμένα εκ των οποίων χρειάσθηκε να εισαχθούν σε ΜΕΘ.

Στη χώρα μας έχει γίνει γνωστό ότι τρία παιδάκια νοσηλεύονται, αυτό το χρονικό διάστημα, με συμπτώματα της νόσου Kawasaki, στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο», το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Χαϊδαρίου «Αττικόν» και το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών.

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Παθολογίας Λοιμώξεων της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Σωτήρης Τσιόδρας, δήλωσε χθες ότι οι Έλληνες παιδίατροι παρακολουθούν το φαινόμενο, το οποίο αφορά μία όχι συνηθισμένη νόσο, και ζήτησε να μην υπάρχει καμία ανησυχία, καθώς τα τρία παιδάκια νοσηλεύονται σε καλή κατάσταση, ενώ για τη νόσο Kawasaki υπάρχει γνωστή θεραπεία.