Πάνω από το 40% σκαρφάλωσαν εν μέσω της πανδημίας του κοροναϊού στη Γερμανία οι Χριστιανοδημοκράτες της Άνγκελα Μέρκελ σε μια νέα δημοσκόπηση, ενώ ενθαρρυντικά είναι τα αποτελέσματα και για τους συγκυβερνώντες Σοσιαλδημοκράτες.

 Μπορεί οι νεκροί από την Covid-19 να έχουν ξεπεράσει τους 7.400 στη χώρα και χιλιάδες «αγανακτισμένοι» να διαδηλώνουν κατά των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί για την αναχαίτιση της διασποράς του κοροναϊού, αλλά τα κόμματα της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) πιστώνονται με την σχετικά αποτελεσματική διαχείριση της πανδημίας και συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία καταγράφοντας ποσοστό 40% στη δημοσκόπηση Trendbarometer που διενεργήθηκε για το RTL/ntv (+2% σε διάστημα δύο εβδομάδων).

Το SPD έρχεται δεύτερο με 15%, όσο και οι Πράσινοι, ενώ ακολουθούν η ακροδεξιά Εναλλακτική για τη Γερμανία (ΑfD) με 10%,το αριστερό Die Linke με 7% και οι Φιλελεύθεροι με 5%. Έτσι οι δύο εταίροι του μεγάλου συνασπισμού θα εξασφάλιζαν άνετη πλειοψηφία 55% αν γίνονταν τώρα εθνικές εκλογές.

Ανάλογα είναι και τα αποτελέσματα άλλης σφυγμομέτρησης του Ινστιτούτου Kantar για την κυριακάτικη BILD, όπου οι Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ και το αδελφό κόμμα των Χριστιανοκοινωνιστών παραμένουν μακράν η μεγαλύτερη δύναμη με 38%, ενώ οι Σοσιαλδημοκράτες βελτιώνουν κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες τα ποσοστά τους στο 17%, περνώντας τους Πράσινους που υποχωρούν (-1%) στο 14%, αλλά παραμένουν μπροστά από το AfD (12%), το Αριστερό Κόμμα (8%) και τους Φιλελεύθερους, που πιάνουν οριακά (5%) το όριο εισόδου στη Μπούντεσταγκ.