Τα θύματα της πανδημίας του κορωνοϊού στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 6 το προηγούμενο 24ωρο, ενώ επιβεβαιώθηκαν ακόμη 214 κρούσματα μόλυνσης, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Ο συνολικός απολογισμός στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία ανέρχεται μέχρι σήμερα σε 8.674 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 184.193 κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, κατά τα στοιχεία του ινστιτούτου, που ειδικεύεται στην αντιμετώπιση μολυσματικών ασθενειών.

Δημοσκόπηση: Ισχυρότερη η Μέρκελ μετά την διαχείριση της πανδημίας

Μπορεί η CDU της Άνγκελα Μέρκελ να χάνει δύο μονάδες στην τελευταία σφυγμομέτρηση, σε σύγκριση με αντίστοιχη προ δεκαπενθημέρου, αλλά παραμένει το ισχυρότερο κόμμα στη Γερμανία, ενώ καταποντίζεται η ακροδεξιά AfD. Αν και τα θύματα του κορωνοϊού αγγίζουν τα 8.700 στη Γερμανία και η οικονομία δέχθηκε το ισχυρότερο πλήγμα από την πανδημία, οι Χριστιανοδημοκράτες πιστώνονται με την επιτυχημένη μέχρι τώρα διαχείριση της υγειονομικής κρίσης και βλέπουν τα ποσοστά τους να κυμαίνονται στο 38% στη σφυγμομέτρηση του Ινστιτούτου Kantar για την εφημερίδα Bild.

Οι συγκυβερνώντες Σοσιαλδημοκράτες βρίσκονται στην τρίτη θέση με 15%, μία ποσοστιαία μονάδα πίσω από τους Πράσινους (16%). Η ακροδεξιά «Εναλλακτική για τη Γερμανία» υποχωρεί για τέταρτη συνεχόμενη φορά κατά μία μονάδα και πέφτει στο 8%, που είναι το χαμηλότερο από τον Σεπτέμβριο του 2017. Oι Φιλελεύθεροι χάνουν μία μονάδα και πέφτουν στο 7%, ενώ το Αριστερό Κόμμα βρίσκεται στο 8%.