Επιχείρηση «σκούπα» έχει εξαπολύσει εκ νέου ο Ερντογάν για τη σύλληψη οπαδών του Γκιουλέν, τους οποίους κατηγορεί για την απόπειρα πραξικοπήματος το 2016.

 Όπως μεταδίδει η τουρκική Χουριέτ οι τουρκικές αρχές ασφαλείας ξεκίνησαν από τις 9 Ιουνίου πολλαπλές επιχειρήσεις σε διάφορες επαρχίες της Τουρκίας για τη σύλληψη υπόπτων για διασυνδέσεις με το κόμμα του Γκιουλέν, FETÖ.

 Συγκεκριμένα οι εισαγγελείς της Σμύρνης εξέδωσαν εντάλματα σύλληψης για συνολικά 191 υπόπτους, συμπεριλαμβανομένων 181 υπαλλήλων της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας και οι δυνάμεις ασφαλείας πραγματοποίησαν ταυτόχρονες επιχειρήσεις σε 22 επαρχίες. Όπως ανέφεραν πηγές από τις αρχές 145 από τους υπόπτους συνελήφθηκαν.

 Οι εισαγγελείς της Κωνσταντινούπολης εξέδωσαν εντάλματα για συνολικά 44 υπόπτους, συμπεριλαμβανομένων οκτώ εν ενεργεία μελών της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, και οι δυνάμεις ασφαλείας πραγματοποίησαν ταυτόχρονες επιχειρήσεις σε οκτώ επαρχίες. Συνελήφθησαν οι 33 από τους υπόπτους.

 Οι εισαγγελείς της Άγκυρας εξέδωσαν επίσης εντάλματα σύλληψης για συνολικά 32 υπόπτους, συμπεριλαμβανομένων 13 εν ενεργεία μελών της πολεμικής αεροπορίας. Σύμφωνα με πηγές των δυνάμεων ασφαλείας σε ταυτόχρονες επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε 14 επαρχίες συνελήφθησαν 25 από τους υπόπτους.

 Σε ξεχωριστή επιχείρηση οι εισαγγελείς της Άγκυρας εξέδωσαν εντάλματα για οκτώ υπόπτους, συμπεριλαμβανομένου ενός εν ενεργεία μέλους της τουρκικής Γενικής Διοίκησης Χωροφυλακής.