Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Reuters διευθυντικό στέλεχος του εργοστασίου, η Westvlees έκανε τεστ και έθεσε σε καραντίνα 197 εργάτες από το τμήμα κοπής της μονάδας της, στην πόλη Βεστροζεμπέκε, στη Δυτική Φλάνδρα, την Τετάρτη. Αρχικά είχαν ανακοινωθεί 18 κρούσματα, ενώ από τα συνεχή τεστ ο αριθμός αυξήθηκε στα 67.

 Η ιχχνηλάτηση και τα τεστ ξεκίνησαν αφότου ορισμένοι υπάλληλοι ανέφεραν μολύνσεις του νέου κοροναϊού. Η εταιρεία σκοπεύει να κάνει τεστ και στους 850 εργάτες της μονάδας την ερχόμενη εβδομάδα, ως προληπτικό μέτρο, δήλωσε σήμερα ο Μανουέλ Γκοντερίς.

 

Κλείνει η μονάδα επεξεργασίας κρέατος στο Βέλγιο

 Το τμήμα κοπής έχει κλείσει και θα ξανανοίξει στις 17 Αυγούστου το νωρίτερο. «Προς το παρόν, δεν υπάρχει λόγος να θεωρήσουμε ότι θα υπάρξουν και άλλα κρούσματα», είπε ο Γκοντερίς.

 Το γεγονός προκύπτει λίγες μόνον ώρες αφότου έγινε γνωστό πως η Βρετανία θα αφαιρέσει από τη λίστα των ασφαλών χωρών, αναφορικά με την επιδημία του κοροναϊού, το Βέλγιο. Την είδηση ανέφερε την Πέμπτη ο δημοσιογράφος Καρλ Ντίνεν του δικτύου ITV μέσω του Twitter, σημειώνοντας ότι «επίκειται» αυτή η απόφαση. Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι όσοι φτάνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο από το Βέλγιο θα πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα 14 ημερών.

 Το Βέλγιο συγκαταλέγεται μεταξύ των χωρών που έχουν πληγεί πολύ σκληρά από τον κοροναϊό, καθώς θρηνεί τους περισσότερους νεκρούς αναλογικά με τον πληθυσμό του, με 84 θανάτους από τον κοροναϊό ανά 100.000 κατοίκους και ακολουθούν η Βρετανία (66), η Ισπανία (61), η Ιταλία (58) και η Σουηδία (55).