Ο Ντόναλντ Τραμπ υπόσχεται σημαντικές ανακοινώσεις αναφορικά με τη θεραπεία του κορωνοϊού, σε συνέντευξη Τύπου που αναμένεται να παραχωρήσει το απόγευμα της Κυριακής.

Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Κέιλι ΜακΕνάνι, με ανάρτησή της στο Twitter προανήγγειλε συνέντευξη Τύπου του Ντόναλντ Τραμπ το απόγευμα της Κυριακής, κατά την οποία ο Αμερικανός Πρόεδρος ισχυρίζεται πως θα ανακοινώσει μια μεγάλη ανακάλυψη αναφορικά με την θεραπεία του κορωνοϊού ή «Κινέζικου ιού», όπως τον χαρακτηρίζει.

Παρόντες στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου του Ντόναλντ Τραμπ θα είναι ο υπουργός Υγείας, Άλεξ Αζάρ και ο επικεφαλής του FDA (Οργανισμός Φαρμάκων και Τροφίμων των ΗΠΑ), Δρ. Στίβεν Χαν.

Νωρίτερα, ο Ντόναλντ Τραμπ κατήγγειλε προσπάθειες από το εσωτερικό του FDA, προκειμένου να καθυστερήσει η κλινική δοκιμή των εμβολίων για τον κορωνοϊό. Όπως λέει ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, στόχος των υπευθύνων είναι να «καθυστερήσουν την απάντηση (στον κορωνοϊό) ως μετά την 3η Νοεμβρίου» και τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

«Το βαθύ κράτος ή οποιοσδήποτε, στο FDA, δυσκολεύουν τις εταιρείες φαρμάκων να βρουν ανθρώπους ώστε να ελέγξουν τα εμβόλια και τις θεραπείες. Προφανώς, ελπίζουν να καθυστερήσουν την απάντηση για μετά την 3η Νοεμβρίου. Πρέπει να επικεντρωθούμε στην ταχύτητα και να σώσουμε ζωές!» έγραψε χαρακτηριστικά ο Ντόναλντ Τραμπ.