Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση της Βρετανίας, την Πέμπτη η χώρα κατέγραψε 18.980 νέα κρούσματα κοροναϊού και 138 θανάτους,


Σύστημα τριών επιπέδων ανακοίνωσε ο Μπόρις Τζόνσον


Οι άνθρωποι αυτοί πέθαναν μέσα σε διάστημα 28 ημερών από τότε που διαγνώστηκαν με τον κοροναϊό. Τα ημερήσια κρούσματα μειώθηκαν από 19.724 που ήταν μια μέρα νωρίτερα, ενώ ο αριθμός των θανάτων παρέμεινε σταθερός. Μπροστά στην έξαρση νέων κρουσμάτων, ο Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε την περασμένη Δευτέρα ένα σύστημα τριών επιπέδων αντιμετώπισης του κορωνοϊού για την Αγγλία, όπου και παρατηρείται σημαντική διάδοση του ιού.

Από την Παρασκευή και για δύο εβδομάδες κλείνουν τα σχολεία και για τέσσερις εβδομάδες τα εστιατόρια και οι παμπ, ανακοίνωσε στους βουλευτές η πρωθυπουργός, Αρλίν Φόστερ στη Βόρεια Ιρλανδία.

Η υπό βρετανική κυριαρχία περιοχή έχει γίνει τις τελευταίες εβδομάδες ένα από τα μεγαλύτερα επίκεντρα της πανδημίας του κορωναϊού στην Ευρώπη. Ο υπουργός Υγείας της περιέγραψε την περασμένη Παρασκευή την κατάσταση ως επιδεινούμενη από ώρα σε ώρα και προειδοποίησε για την πιθανότητα επιβολής νέων περιορισμών.