Τα μπαρ στο κτήριο της Βουλής των Κοινοτήτων θα απαγορεύεται από το Σάββατο την πώληση αλκοόλ, σε μια αντανάκλαση στους αυστηρότερους περιορισμούς που τίθονται σε εφαρμογή σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο για την αντιμετώπιση του κοροναϊού.


Tα γενικότερα μέτρα και το αντίκτυπο στην Βουλή των Κοινοτήτων 


Ο πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων, Λίντσεϊ Χόιλ δήλωσε ότι δεν θα είναι πλέον δυνατή η αγορά αλκοολούχων ποτών στο κτιριακό συγκρότημα του βρετανικού Κοινοβουλίου, αφού η κυβέρνηση έκλεισε τις παμπ γύρω από την πόλη του Λίβερπουλ στη βόρεια Αγγλία ως μέρος μιας κλιμακωτής προσέγγισης για τον περιορισμό της αύξησης των κρουσμάτων του νέου κοροναϊού.


«Καθώς τα μέλη του Κοινοβουλίου εκπροσωπούν διαφορετικές εκλογικές περιφέρειες, που έχουν τεθεί σε διαφορετικές βαθμίδες - με το υψηλότερο επίπεδο να διατάζει το κλείσιμο των παμπ - αποφάσισα να σταματήσω την πώληση αλκοόλ σε όλο το κτιριακό συγκρότημα της Βουλής των Κοινοτήτων από αυτό το Σάββατο», δήλωσε ο Χόιλ σε ανακοίνωσή του.


Οι περισσότεροι βουλευτές επέστρεψαν στο Κοινοβούλιο μετά το πρώτο lockdown, αλλά οι κανόνες κοινωνικής απόστασης περιορίζουν τον αριθμό των βουλευτών που μπορούν να εισέρχονται ταυτόχρονα στην κοινοβουλευτική αίθουσα. Πολλοί έχουν επικρίνει την κυβέρνηση για την εφαρμογή διαφορετικών κανόνων στην προσπάθεια συγκράτησης ενός δεύτερου κύματος λοιμώξεων.