Σύμφωνα με τον εισαγγελέα Ζαν Φρανσουά Ρικάρ, ο 18χρονος που αποκεφάλισε τον καθηγητή επειδή έδειξε στους μαθητές του σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ στη Γαλλία, είχε πληρώσει μαθητές για να τον αναγνωρίσουν μπροστά από το σχολείο.



Αυτό μετέδωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σήμερα, ο εισαγγελέας Ζαν Φρανσουά Ρικάρ, που έχει αναλάβει την υπόθεση. Επιπλέον, ανέφερε πως ο Αμντουλάχ Ανζόροφ (όπως είναι το όνομα του 18χρονου) πρότεινε 300 με 350 ευρώ, λέγοντας πως θέλει «να κινηματογραφήσει τον καθηγητή και να τον αναγκάσει να ζητήσει συγγνώμη για τα σκίτσα του Μωάμεθ». Θυμίζεται πως ο δράστης έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών λίγη ώρα αφόρου δολοφόνησε τον καθηγητή σε προάστιο του Παρισιού στη Γαλλία.
Ο Ρικάρ επιβεβαίωσε επίσης ότι υπήρξε επαφή μεταξύ του 18χρονου κι ενός εξοργισμένου γονέα στο σχολείο, στο βορειοδυτικό Παρίσι, ο οποίος είχε ζητήσει με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να απολυθεί ο καθηγητής.


Ο δράστης στη Γαλλία επικοινώνησε και με τον πατέρα που απειλούσε τον καθηγητή


Ο εισαγγελέας στη Γαλλία ανακοίνωσε επίσης πως εντοπίστηκαν σειρά τηλεφωνικών και γραπτών επαφών μεταξύ του δράστη και του πατέρα που είχε κυκλοφορήσει το βίντεο στο οποίο διαμαρτυρόταν έντονα για την επιλογή του καθηγητή.


«Είναι ξεκάθαρο πως ο καθηγητής έγινε στόχος και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης» σημείωσε επίσης ο εισαγγελέας κατά τη συνέντευξη Τύπου. Συνολικά 7 άτομα, μεταξύ των οποίων δύο ανήλικοι, 14 και 15 ετών σχετίζονται με την υπόθεση για «πιθανή συνέργεια στη δολοφονία και εγκληματική οργάνωση, συνέργεια κατά ανθρώπου σε δημόσια θέση και συνέργεια σε τρομοκρατική ενέργεια» όπως ανακοίνωσε ο Ζαν Φρανσουά Ρικάρν.