Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν δείχνει να συμβιβάζεται με τη διαφαινόμενη ήττα του από τον Τζο Μπάιντεν και αυτό γιατί διαμηνύει με κάθε τρόπο ότι θα κυνηγήσει μέχρι τέλους την εκλογική διαδικασία.


«Το βιολί του» ο Τραμπ


Με την καταμέτρηση χιλιάδων ψηφοδελτίων στις έξι εναπομείνασες πολιτείες να συνεχίζεται, ο ρεπουμπλικανός πρόεδρος με γραπτή του δήλωση επισημαίνει ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη, λέγοντας πως δεν θα σταματήσει τον «αγώνα» του για το αμερικανικό έθνος. «Πιστεύουμε ότι ο αμερικανικός λαός αξίζει να έχει πλήρη διαφάνεια σε ό,τι αφορά το σύνολο της καταμέτρησης ψήφων και την πιστοποίηση των εκλογών, και πως αυτό δεν αφορά πλέον μία εκλογική διαδικασία» σημειώνει ο Τραμπ.


«Για την ακεραιότητα ολόκληρου του εκλογικού μας συστήματος. Από την αρχή έχουμε πει πως όλοι οι νόμιμοι ψήφοι πρέπει να καταμετρηθούν και οι παράνομοι ψήφοι όχι, ωστόσο βρεθήκαμε αντιμέτωποι με την αντίσταση των Δημοκρατικών σε μια τέτοια βασική αρχή. Θα κυνηγήσουμε τη διαδικασία μέσω κάθε πτυχής του νόμου ώστε να διασφαλίσουμε ότι ο αμερικανικός λαός έχει εμπιστοσύνη στην κυβέρνησή μας» προσθέτει. Κλείνοντας, στέλνει μήνυμα πως «δεν θα σταματήσω ποτέ να αγωνίζομαι για εσάς και το έθνος μας».


Θα εκδιωχθεί από τον Λευκό Οίκο

Στο μεταξύ, εκπρόσωπος του Τζο Μπάιντεν απείλησε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ «θα εκδιωχθεί» από τον Λευκό Οίκο αν αρνηθεί να παραδεχθεί την ήττα του στις εκλογές.


«Οι Αμερικανοί θα αποφασίσουν το αποτέλεσμα αυτών των εκλογών» είπε ο Άντριου Μπέιτς. «Και οι αμερικανικές αρχές είναι απολύτως ικανές να εκδιώξουν τους εισβολείς από τον Λευκό Οίκο» πρόσθεσε.


Το μήνυμα του Ντόναλντ Τραμπ