Η Γαλλία θα αναπτύξει 100.000 αστυνομικούς στους δρόμους για την επιβολή της απαγόρευσης κυκλοφορίας που ισχύει από τις 8 μ.μ. έως 6 π.μ., καθώς και την πρόληψη βανδαλισμών την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, μεταδίδουν τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης. Επίσης, ο αστυνομικοί θα μπορούν να κάνουν έφοδο στα σπίτια, σε περίπτωση που διαπιστωθεί παραβίαση των υφιστάμενων περιορισμών.

«Η προτεραιότητα τις επόμενες μέρες πρέπει να είναι η καταπολέμηση των μη εξουσιοδοτημένων δημόσιων συγκεντρώσεων και του φαινομένου της αστικής βίας», έγραψε ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Ζεράλντ Νταρμανίν σε ένα μήνυμα προς τις τοπικές αρχές στις 28 Δεκεμβρίου. Είπε ότι οι προσπάθειες πρέπει να επικεντρωθούν «σε κέντρα πόλεων και ευαίσθητες περιοχές γειτονιάς».

Ο Νταρμανίν ζήτησε επίσης από τους αρχηγούς της αστυνομίας να επιβάλουν «την απαγόρευση πώληση καυσίμων ή αλκοόλ»

Τα τελευταία χρόνια σημειώθηκε αύξηση του αριθμού των αυτοκινήτων που καίγονται την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, με πέρυσι να δημιουργεί νέο ρεκόρ 1.457 οχημάτων σε ολόκληρη τη χώρα. Πρόκειται για αύξηση 13% από 1.031 αυτοκίνητα που κάηκαν το 2018. Ενώ το 2017, 935 αυτοκίνητα κάηκαν.

Η πυρκαγιά των αυτοκινήτων την τελευταία νύχτα του έτους έχει γίνει παράδοση στη Γαλλία, ένα έθιμο που ξεκίνησε τη δεκαετία του 1990 στις φτωχότερες γειτονιές των μεγάλων πόλεων.