Πάνω από 60 πόντοι χιόνι έπεσαν στις βορειοανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ, που πλήττονται από κύμα σφοδρής κακοκαιρίας, με τουλάχιστον τρεις νεκρούς.

Η καταιγίδα «χτύπησε» με θυελλώδεις ανέμους και χιόνι που έφτασε τα 76 εκατοστά σε περιοχές του Νιου Τζέρσι και της Πενσιλβάνια και πλησίασε το μισό μέτρο μέσα στη Νέα Υόρκη. Χιλιάδες νοικοκυριά έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα ενώ τα προγράμματα εμβολιασμού κατά της Covid-19 ανεστάλησαν σε πολλές πολιτείες.



Το απόγευμα της Τρίτης οι αρχές εξέφραζαν ωστόσο την ανακούφισή τους για το γεγονός πως οι ζημιές και οι καταστροφές δεν ήταν τόσο μεγάλες όσο αναμενόταν. Στο Νιου Τζέρσι μόνο περίπου 5.000 άνθρωποι έμειναν χωρίς ρεύμα, τα τρένα και ο υπόγειος συνέχισαν να εκτελούν δρομολόγια μέσα και γύρω από τη Νέα Υόρκη, έστω και με μειωμένα δρομολόγια.

«Είναι μία πιο εκτεταμένες χιονοθύελλες στην ιστορία της Νέας Υόρκης» δήλωσε ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Μεταφορών της πόλης Patrick Foye.

Η περιοχή που επλήγη περισσότερο φτάνει στο βόρειο Μέιν. Χιόνι αναμένεται να συνεχίσει να πέφτει και σήμερα, πριν η κακοκαιρία εξασθενήσει.


Τώρα οι αρχές προετοιμάζονται για νέο κύμα κακοκαιρίας που αναμένεται το Σαββατοκύριακο.

Στην Πενσιλβάνια, μία 67χρονη γυναίκα με Αλτσχάιμερ βρέθηκε νεκρή μέσα στο χιόνι, έχοντας χαθεί μακριά από το σπίτι της. Στο Νιου Τζέρσι ένας άνδρας επίσης βρέθηκε νεκρός μέσα στο χιόνι.
Στη διάρκεια της κακοκαιρίας οι αρχές χρειάστηκε να διαχειριστούν πάνω από 300 ατυχήματα, μεταξύ αυτών ένα φονικό δυστύχημα με snowmobile.

Οι πτήσεις επαναλαμβάνονται στα αεροδρόμια LaGuardia και John F. Kennedy, ενώ τη Δευτέρα και νωρίς την Τρίτη περισσότερες από 700 είχαν ακυρωθεί.

Λόγω της κακοκαιρίας τα περισσότερα σχολεία έκλεισαν, όπως και τα εμβολιαστικά κέντρα. Μόνο στο Κονέκτικατ ακυρώθηκαν 10.000 ραντεβού για εμβολιασμό, και αναμένεται να ξαναπρογραμματιστούν αργότερα μέσα στην εβδομάδα.