Το υπουργείο Υγείας της Χιλής ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 3.589 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των μολύνσεων από τον νέο κορονοϊό να φθάνει τις 740.237.

Το ίδιο διάστημα, άλλοι 155 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό της πανδημίας στη χώρα της Λατινικής Αμερικής να φθάνει τους 18.731 νεκρούς ως εδώ.

Ο χιλιανός υπουργός Υγείας Ενρίκε Πάρις σημείωσε με ικανοποίηση ότι ο αριθμός των κρουσμάτων υποχωρεί τις τελευταίες ημέρες σε 10 περιφέρειες, συμπεριλαμβανομένης της μητροπολιτικής περιοχής της πρωτεύουσας Σαντιάγο. Όμως εξέφρασε ανησυχία για την «ανοδική καμπύλη» των μολύνσεων στην περιφέρεια Κοκίμπο (βόρεια), όπου βρίσκονται δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί.

Ο κ. Πάρις τόνισε ότι οι κάτοικοι της περιφέρειας πρέπει να «καταβάλλουν μεγαλύτερη προσπάθεια» καθώς αρκετές άλλες «έδειξαν πως είναι εφικτό να μειωθεί ο αριθμός των μολύνσεων».

Η Χιλή είναι αντιμέτωπη με εξάρσεις της πανδημίας σε πόλεις στον βορρά και στον νότο, όπου αρκετές πόλεις έχουν τεθεί ξανά σε καραντίνα εν μέσω του καλοκαιριού του νότιου ημισφαιρίου.

Πάνω από 140.000 άνθρωποι έλαβαν το εμβόλιό τους για τον νέο κορονοϊό προχθές Τετάρτη, πρώτη ημέρα του προγράμματος μαζικής ανοσοποίησης στη Χιλή, ενημέρωσε το υπουργείο Υγείας [23746158]. Το πρόγραμμα άρχισε με τους πιο ηλικιωμένους πολίτες — άνω των 90 ετών — και χθες συνεχιζόταν με την ανοσοποίηση προσώπων μεταξύ 87 και 89 ετών. Προοδευτικά θα επεκτείνεται σε πληθυσμιακές ομάδες μικρότερων ηλικιών. Σκοπός είναι να έχει εμβολιαστεί τον Ιούλιο το 70% του πληθυσμού.