Η κυβέρνηση της Ολλανδίας ανακοίνωσε σήμερα ότι παρατείνεται μέχρι τις 15 Μαρτίου η απαγόρευση της κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια της νύχτας, ένα μέτρο που προκάλεσε βίαιες διαμαρτυρίες όταν τέθηκε σε ισχύ, στα τέλη Ιανουαρίου.
Η ολλανδική κυβέρνηση θα γνωστοποιήσει στις 8 Μαρτίου εάν η απαγόρευση θα παραταθεί και πέραν αυτής της ημερομηνίας, είπε ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε. Να σημειωθεί ότι η 15η Μαρτίου είναι η ημέρα του πρώτου γύρου των βουλευτικών εκλογών στη χώρα.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21.00 μέχρι τις 4.30 είχε ήδη παραταθεί μία φορά, μέχρι τις 2 Μαρτίου.

Δίωξη για βιασμό σε βάρος του Ζεράρ Ντεπαρντιέ

Για βιασμό και σεξουαλική επίθεση σε μια 20χρονη Γαλλίδα ηθοποιό το 2018 κατηγορείται ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο που επικαλείται πηγή με γνώση της υπόθεσης.

Η υπόθεση είχε μπει στο αρχείο το 2019 λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων αλλά άνοιξε πάλι το περασμένο καλοκαίρι, έπειτα από ένσταση της ενάγουσας, οδηγώντας στην άσκηση ποινικής δίωξης τον περασμένο Δεκέμβριο.

Συγκεκριμένα, η ίδια κατέθεσε στα μέσα Αυγούστου μήνυση με παράσταση πολιτικής αγωγής, μια προσφυγή που επιτρέπει τον σχεδόν αυτόματο ορισμό ενός δικαστή για να ξεκινήσουν ξανά οι έρευνες.

Η γυναίκα καταγγέλλει πως ο Ντεπαρντιέ της επιτέθηκε και την βίασε δύο φορές στις 7 και 13 Αυγούστου του 2018, στο σπίτι του στο 6ο διαμέρισμα του Παρισιού.

Κατολίσθηση εξαφάνισε νεκροταφείο στην Ιταλία

Μια μεγάλη κατολίσθηση έλαβε χώρα σε νεκροταφείο της πόλης Καμόλι στην Ιταλία, με αποτέλεσμα δεκάδες φέρετρα να καταλήξουν στην Μεσόγειο.

Το νεκροταφείο βρισκόταν σε πλαγιά βουνού, η οποία κατέρρευσε ξαφνικά, χτες, περίπου στις 15:00 τοπική ώρα.

Ένα τεράστιο κομμάτι της πλαγιάς κατέληξε στην θάλασσα, περίπου 50 μέτρα πιο κάτω, ενώ καταστράφηκαν και δύο παρεκκλήσια.

Ισλανδία: Φοιτητής «τα έσπασε» σε τηλεπαιχνίδι επειδή έχασε η ομάδα του

Φοιτητής που είχε λάβει μέρος σε τηλεπαιχνίδι στην Ισλανδία «τα έσπασε» όταν αντιλήφθηκε ότι χάνει η ομάδα του.