Νέα ζητήματα προσπαθεί να ανοίξει η Τουρκία, ρίχνοντας περισσότερο λάδι στη φωτιά των προκλήσεων. Ένα απ'αυτά, αποτελεί  το ζήτημα της... γενοκτονίας των Τούρκων του Μοριά το 1821. Τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν 40.000 Τούρκοι σφαγιάστηκαν από Έλληνες το 1821.

Τουρκικά μαχητικά σε επιχείρηση «αιφνιδιασμού»

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών χθες, κάλεσε τον δικό μας πρέσβη στην Άγκυρα να δώσει εξηγήσεις σχετικά με ένα νεκροταφείο που βρέθηκε στη Χαλκιδική στη διάρκεια κατασκευαστικών έργων.

Ο Τούρκος πρέσβης ζήτησε μεταξύ άλλων να ταφούν οι σωροί με τις προβλεπόμενες μουσουλμανικές τελετές, να σημανθεί ο χώρος ως μουσουλμανικό νεκροταφείο και να σταματήσουν οι εργασίες.

Παράλληλα, το βράδυ της Τρίτης, τουρκικά μαχητικά προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν την ελληνική Πολεμική Αεροπορία.Αργά το απόγευμα, δύο ζεύγη τουρκικών μαχητικών τύπου F-16 εισήλθαν στην περιοχή μεταξύ Λήμνου και Λέσβου. Τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 παρέμειναν στην περιοχή για περίπου 15 λεπτά. Αμέσως μετά απομακρύνθηκαν. Όπως αναφέρεται η τουρκική πολεμική Αεροπορία έγινε αισθητή, καθώς τουρκικό μαχητικό «έσπασε» το φράγμα ήχου.

Δείτε το σχετικό βίντεο: