Με τo χειρότερο δυνατό σενάριο βρέθηκε αντιμέτωπη μία 36χρονη εγκυμονούσα Ισραηλινή και τους γιατρούς της, όταν κρίθηκε επιτακτική ανάγκη η νοσηλεία της, με συμπτώματα κοροναϊού. 

Το χρονικό της τραγωδίας

Μετά από την εισαγωγή της νεαρής γυναίκας, που ήταν στην 36η εβδομάδα της κύησης, σε νοσοκομείο του κεντρικού Ισραήλ, την περασμένη Παρασκευή, διαπιστώθηκε ότι το έμβρυο ήταν νεκρό μέσα στη μήτρα.

Στη συνέχεια οι εξετάσεις έδειξαν ότι και το έμβρυο είχε προβληθεί από τη νόσο, με τους γιατρούς να κάνουν λόγο για το φαινόμενο της λεγόμενης «κάθετης μετάδοσης»: της μόλυσνης δηλαδή του εμβρύου από τη φορέα μητέρα του, μέσω του πλακούντα.

Οι θεράποντες γιατροί στο νοσοκομείο Μέιρ, στην Κφαρ Σαμπά, χαρακτηρίζουν το φαινόμενο εξαιρετικά σπάνιο, όμως, είναι το δεύτερο σχετικό περιστατικό που αναφέρεται στο Ισραήλ το Φεβρουάριο. Η προηγούμενη αντίστοιχη περίπτωση είχε αναφερθεί εντός του προηγούμενου μήνα, όταν μία γυναίκα στην 25η εβδομάδα της κύησης γέννησε το παιδί της νεκρό, με κοροναϊό, που επίσης εκτιμάται ότι είχε μεταδοθεί μέσω του πλακούντα.