Εβρισκε τη ζωή στη βασιλική οικογένεια τόσο αφόρητη, που κάποιες στιγµές δεν ήθελε πια να είναι ζωντανή. Εφτασε κοντά στην αυτοκτονία. Και ο γιος της, γόνος της διασηµότερης ίσως εναποµείνασας µοναρχίας του πλανήτη, αποκλείστηκε από τον τίτλο του εξαιτίας των αµφιβολιών για το χρώµα του δέρµατός του.

Αυτές είναι κάποιες από τις αποκαλύψεις που έκαναν σε συνέντευξή τους στην Οπρα Γουίνφρεϊ και στο αµερικανικό δίκτυο CBS, την περασµένη Κυριακή, η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι, συγκεντρώνοντας 17,1 εκατ. θεατές µπροστά στις οθόνες τους στις ΗΠΑ και ακόµα 12,4 εκατ. την επόµενη ηµέρα στους δέκτες της βρετανικής τηλεόρασης ITV, από όπου αναµεταδόθηκε η συνέντευξη.

Η εν λόγω συνέντευξη απηχεί τον προσωπικό τόνο που είχαν κάποτε οι εξοµολογήσεις της µητέρας του πρίγκιπα Χάρι, της «πριγκίπισσας του λαού», Νταϊάνα, η οποία επίσης είχε βρεθεί εγκλωβισµένη στη ζωή του παλατιού.

Στην πραγµατικότητα, οι εγκλωβισµοί του πριγκιπικού (ή πρώην πριγκιπικού) ζεύγους δεν είναι µόνο συναισθηµατικοί. Είναι και οικονοµικοί, καθώς ο πατέρας του πρίγκιπα Χάρι όχι µόνο δεν του απαντά στο τηλέφωνο, όπως εκείνος διαµαρτυρήθηκε στην τηλεοπτική συνέντευξη, αλλά έχει αποκλείσει το ζευγάρι από τους βασιλικούς πόρους. Η αποχώρηση του πριγκιπικού ζεύγους από τον Οίκο των Ουίνδσορ είχε σηµαντικές επιπτώσεις στα οικονοµικά τους, γράφει το Υahoo finance. H συνολική περιουσία του ζεύγους αποτιµάται σε περίπου 10 εκατ. δολάρια, σύµφωνα µε το «Forbes», µε µέρος αυτών να έχει επενδυθεί στην έπαυλή του στο Μοντεσίτο της Καλιφόρνια, αξίας 15 εκατ. δολαρίων. Συγκριτικά, η περιουσία της βασίλισσας Ελισάβετ της Βρετανίας αποτιµάται σε 500 εκατ. δολάρια.

Ο πρίγκιπας Χάρι κληρονόµησε περίπου 10 εκατ. δολάρια από την περιουσία της µητέρας του, πριγκίπισσας Νταϊάνα, ενώ η πρώην ηθοποιός Μέγκαν Μαρκλ από την περιουσία που είχε συγκεντρώσει από την επαγγελµατική της ενασχόληση συνεισέφερε στην οικογενειακή περιουσία ακόµη 2 εκατ. δολάρια.

Η ΕΠΕΝ∆ΥΣΗ

Το ζευγάρι αγόρασε το σπίτι στο Μοντεσίτο έναντι 14,7 εκατ. δολαρίων, συνεισφέροντας 5 εκατ. από την προσωπική του περιου σία και έχοντας λάβει ενυπόθηκο δάνειο 10 εκατ. δολαρίων. Επιπλέον, αποπλήρωσαν 3 εκατ. δολάρια στο ταµείο υπέρ της µοναρχίας, που τους είχαν δοθεί για να ανακαινίσουν την αγροικία Φρόγκµορ, όπου επρόκειτο να µείνουν εφόσον παρέµεναν στη Βρετανία.

Το συγκεκριµένο ταµείο, που χρηµατοδοτείται εν µέρει από τους Βρετανούς φορολογουµένους και εν µέρει από τη βρετανική κυβέρνηση, απέφερε στο πριγκιπικό ζεύγος το 5% του συνολικού εισοδήµατός του. Μετά την αποχώρησή τους, χρησιµοποιείται για να καλύπτει ταξιδιωτικά και άλλα έξοδα της βασίλισσας Ελισάβετ. Το υπόλοιπο 95% του εισοδήµατός τους προερχόταν από το ∆ουκάτο της Κορνουάλης, ιδιωτική περιουσία, που βρίσκεται υπό τη διαχείριση του πρίγκιπα Καρόλου.

Η αξία του δουκάτου αποτιµάται περίπου στα 1,2 δισεκατοµµύρια δολάρια, από τα οποία ο Κάρολος διοχέτευε 28,3 εκατοµµύρια στα µέλη της οικογένειάς του.

Σύµφωνα µε τους «New York Times», το 2018 οι οικογένειες τόσο του πρίγκιπα Χάρι όσο και του πρίγκιπα Ουίλιαµ έλαβαν από 6,4 εκατ. δολάρια από το δουκάτο.
Αυτή τη στιγµή, ο Χάρι και η Μέγκαν δεν έχουν πρόσβαση σε κανένα από αυτά τα ταµεία. Τελευταία, το ζευγάρι, που έχει δηµιουργήσει δική του εταιρεία παραγωγής, υπέγραψε τριετές συµβόλαιο µε το Spotify, που ανέρχεται κατ’ εκτίµηση σε 15- 18 εκατ. δολάρια, αλλά φαίνεται πως πιο προσοδοφόρο ήταν το συµβόλαιο που υπέγραψε µε το Netflix (για την παραγωγή ντοκιµαντέρ, ταινιών, τηλεοπτικών προγραµµάτων και παιδικών εκποµπών), το οποίο -κατά πληροφορίες πάντα- αγγίζει τα 100 εκατ. δολάρια.

Ο πρίγκιπας Χάρι συνεργάζεται επίσης µε την Οπρα Γουίνφρεϊ (στην οποία δόθηκε και η συνέντευξη) σε µια σειρά του Apple TV+ για την ψυχική υγεία, η µετάδοση της οποίας, όµως, έχει παγώσει προς το παρόν. Συµφωνίες για βιβλία, δικαιώµατα για δηµόσιες εµφανίσεις και ίσως ένας οίκος µόδας είναι κάποιες από τις πιθανές ενέργειες για το µέλλον. Οι κακές γλώσσες λένε πως ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ, ακόµα και µε τη συνέντευξη, ίσως είχαν στο πίσω µέρος του µυαλού τους πώς να διατηρήσουν την αξία του brand name τους µετά τον «απογαλακτισµό» τους από το Μπάκιγχαµ. Ενα είναι σίγουρο: Στη βασιλική οικογένεια, όπως και σε κάθε άλλη, οι προσωπικές σχέσεις είναι στενά µπλεγµένες µε τα οικονοµικά.