Tα νοσοκομεία χτυπιούνται με κάθε τρόπο από το τρίτο κύμα της πανδημίας. Οι ίδιοι οι γιατροί νοσούν απο κορωνοϊό δίνοντας την μάχη να σώσουν ασθενείς. Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στα νοσοκομεία της Αττικής είναι το γεγονός ότι μόνο χθες το βράδυ, στα 5 νοσοκομεία της Αττικής που εφημερευαν έγιναν 213 εισαγωγές ασθενών με covid ενώ τις τελευταίες 2 εβδομάδες το ΕΚΑΒ έκανε 7.500 χιλιάδες διακομιδές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, οι μισές στην Αττική.

Τεράστιες οι δυσκολίες στους νοσηλευτές

«Οι νοσηλευτές, οι τεχνολόγοι και οι γιατροί δίνουν τη μάχη 20 και 30 ώρες συνεχόμενες, ένα βήμα ακόμα και δεν θα τα καταφέρουμε». Το τρίτο κύμα της πανδημίας, σκάει με ορμή για 5η εβδομάδα στα νοσοκομεία της Αττικής, προκαλώντας τριγμούς στο εθνικό σύστημα υγείας…

Ευαγγελισμός, Αττικόν, ΚΑΤ, Ασκληπιείο Βούλας και Αλεξάνδρα εφημέρευαν χθες για τα covid περιστατικά. Στα επείγοντα μέχρι και τις 8 το πρωί εκτυλίσσονταν σκηνές μάχης, καθώς χρειάστηκαν εισαγωγή 213 ασθενείς με κοροναϊό. «Το 50% των εισαγωγών, περίπου 90 εισαγωγές, ήταν ασθενείς covid, περίπου 25 θα πάνε σε ΜΕΘ»

Το ΕΚΑΒ στην Αττική, έχει διεκπεραιώσει περισσότερες από 3.700 διακομιδές ασθενών με κοροναϊό, τις τελευταίες 17 ημέρες. Η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας ειναι μεγάλη. Γιατροί και νοσηλευτές παλεύουν καθημερινά.

«Αύριο πρωινή εφημερία, την Κυριακή 24ωρη εφημερία, την Τρίτη πάλι πρωινή εφημερία και την 25η Μαρτίου γενική εφημερία, άρα τις επόμενες ημέρες θα βομβαρδιζόμαστε από ασθενείς». Το μέγεθος της υγειονομικής κρίσης στο λεκανοπέδιο φανερώνει ο αριθμός των διασωληνωμένων, που σκαρφάλωσε στους 370. «Το κακό είναι ότι διασωληνώνονται κυρίως νέα άτομα 50-60 χρονών και η κατάστασή τους είναι πολύ σοβαρή».

Το μεσημέρι 51 ασθενείς με κοροναϊό, αν και διασωληνωμένοι, παρέμεναν σε απλές κλίνες μέχρι να ελευθερωθεί κάποιο κρεβάτι εντατικής. «Οι κλίνες ΜΕΘ είναι γεμάτες πολύ καιρό τώρα, και σήμερα έχουμε 12 διασωληνωμένους στις κλινικές»

Πλέον όλη η χώρα μετατρέπεται σε μία υγειονομική περιφέρεια. Άμεσα παραχωρούνται από τον ιδιωτικό τομέα επιπλέον 550 απλές κλίνες καθώς και 10 κλίνες ΜΕΘ. Ταυτόχρονα, ο Ερυθρός Σταυρός μετατρέπεται πλέον σε νοσοκομείο μόνο για Covid, ενώ στο ΕΣΥ ενσωματώνεται και το Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας 251.

Στη «μάχη» κατά του κοροναϊού μπαίνουν άλλες 20 κλίνες ΜΕΘ στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο, ενώ άμεσα προστίθενται 900 αναπνευστικές συσκευές υψηλής ροής οξυγόνου.

Δείτε το σχετικό βίντεο: