Ανδρέας Παπαδόπουλος
Ανδρέας Παπαδόπουλος Ανδρέας Παπαδόπουλος
astrazeneca
Διεθνή

«Σύγκρουση» των κρατιδίων στη Γερμανία για το εμβόλιο της AstraZeneca

Σε προτεραιότητα τα σκευάσματα των BioNTech και Moderna

Ορισμένα ομοσπονδιακά κρατίδια διαφοροποιούν την στάση τους για το εμβόλιο της Astrazeneca. Άλλα προτιμούν να τηρήσουν στάση αναμονής πριν επιτρέψουν γενικά σε άτομα άνω των 60 ετών να εμβολιαστούν με το εμβόλιο αυτό, άλλα θα συνεχίσουν να εμβολιάζουν με το εμβόλιο της Astrazeneca, ενώ ένα θα συνεχίσει κανονικά τους εμβολιασμούς όμως με τα σκευάσματα των εταιρειών Biontech και Moderna.

Θα συνεχιστούν οι εμβολιασμοί, με τις ανάλογες «ενστάσεις»

Η Μόνιμη Επιτροπή Εμβολιασμών (Stiko) άλλαξε χθες τη σύστασή της για το βρετανο-σουηδικό εμβόλιο. Σύμφωνα με την σύσταση αυτή, το εν λόγω παρασκεύασμα θα πρέπει να χρησιμοποιείται κατά κανόνα μόνο σε άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω. Τα κρατίδια Βάδη-Βυρτεμβέργη και Σαξονία-Άνχαλτ ανακοίνωσαν όμως ότι καταρχάς δεν επιθυμούν να κάνουν χρήση της δυνατότητας αυτής. Ο αριθμός των μη εμβολιασμένων ηλικιωμένων ατόμων άνω των 70 ετών εξακολουθεί να είναι πολύ μεγάλος, αναφέρουν πανομοιότυπα στην ανακοίνωσή τους.

Η Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία προτίθεται να ακολουθήσει διαφορετικό δρόμο. Στο κρατίδιο, αυτό το Σάββατο θα προσφερθούν 380.000 δόσεις του εμβολίου της Astrazeneca σε άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών.

Τέλος, το κρατίδιο του Ζάαρλαντ ανέστειλε μεν πλήρως τους εμβολιασμούς με το εμβόλιο της Astrazeneca, ωστόσο, δεν έχουν ακυρωθεί τα ραντεβού των εμβολιασμών, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας στην πρωτεύουσα Ζααρμπρίκεν. Αντί του εμβολίου αυτής της εταιρείας, θα χορηγούνται πλέον στους προσερχόμενους να εμβολιαστούν τα εμβόλια των εταιρειών Biontech και Moderna.