Ασφυκτικές πιέσεις ασκεί ήδη η γερμανική κυβέρνηση προς την παρασκευάστρια φαρμακευτική εταιρεία NOVAVAX, προκειμένου η τελευταία να αποδειχθεί ότι είναι τελικά συνεπής ως προς τις συμβατικές της υποχρεώσεις προς τη χώρα και να παραδώσει την ερχόμενη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου τις πρώτες δόσεις του πρωτεϊνικού εμβολίου της κατά του νέου κοροναϊού.

Σχετική αναφορά έκανε σήμερα ο ίδιος ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας και είναι η πρώτη φορά, κατά την οποία η χώρα εγκαλεί δημοσίως και με τον πιο επίσημο τρόπο την συγκεκριμένη φαρμακευτική εταιρεία.

Σύμφωνα με σχετικό τηλεγράφημα του διεθνούς πρακτορείου ειδήσεων Reuters, «η εταιρεία έχει προκαλέσει την προσοχή πολλές φορές στο παρελθόν, με ενδείξεις ότι οι παραδόσεις της δεν μπορούν να γίνουν στην ώρα τους. Αλλά θέλω να υποθέσω τώρα ότι… θα προμηθευθούμε τις πρώτες δόσεις του εμβολίου την επόμενη εβδομάδα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Λάουτερμπαχ, στη συνέντευξη Τύπου.

Υπενθυμίζεται ότι ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ανακοίνωσε την περασμένη Δευτέρα ότι η NOVAVAX δεν επιβεβαίωσε τη συμβατική της υποχρέωση, σύμφωνα με την οποία η εταιρεία πρέπει να παραδώσει την ερχόμενη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου τις πρώτες από τις 484.000 δόσεις του εμβολίου της στη χώρα μας.

Μάλιστα, ο Μάριος Θεμιστοκλέους απέφυγε χαρακτηριστικά να «δώσει» νέα ημερομηνία για την πρώτη αυτή παράδοση από την εταιρεία και δήλωσε απλώς και αορίστως ότι «αναμένουμε τις πρώτες δόσεις του εμβολίου της NOVAVAX την ερχόμενη εβδομάδα»...