Στην Βρετανία, η βασιλική οικογένεια ετοιμάζεται να πει το τελευταίο αντίο στον πρίγκιπα Φίλιππο. Μόνο η βασιλική οικογένεια θα παραστεί στο ιστορικό παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο κάστρο του Γουίνδσορ για την τελετή της κηδείας του Πρίγκιπα Φιλίππου το ερχόμενο Σάββατο.

Στη συνέχεια θα θαφτεί στους κήπους Frogmore, όπου αναπαύονται η βασίλισσα Βικτώρια και ο πρίγκιπας Άλμπερτ.

Έφτασε και ο πρίγκιπας Χάρι

Ο πρίγκιπας Χάρι βρίσκεται ήδη στην Βρετανία για να βρίσκεται στην κηδεία του παππού του, έναν χρόνο μετά την αποχώρησή του από το παλάτι. Σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, η πτήση της British Airways από το Λος Άντζελες, που μετέφερε τον Δούκα του Σάσεξ, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου χθες τα ξημερώματα.

Ο Δούκας του Σάσεξ θα μείνει σε καραντίνα στο Nottingham Cottage που βρίσκεται στο Παλάτι του Κένσινγκτον. Το ενδιαφέρον των βρετανικών Μέσων είναι ιδιαίτερο καθώς ο Χάρι επιστρέφει χωρίς τη Μέγκαν, που βρίσκεται σε προχωρημένη εγκυμοσύνη, έναν μήνα ακριβώς μετά την εκρηκτική συνέντευξη στην Όπρα Γουίνιφρει που προκάλεσε μεγάλη ρήξη με τη βασιλική οικογένεια.

Γουίλιαμ και Χάρι θα πρέπει να συνοδεύσουν μαζί τον παππού τους στην τελευταία του κατοικία. Την ίδια στιγμή, η οικογένεια έχει επικεντρωθεί στη στήριξη της Ελισσάβετ. Ο πρίγκιπας Άντριου αποκάλυψε ότι η Βασίλισσα νιώθει αφόρητο κενό μετά την απώλεια του συζύγου της.

Άγνωστο είναι επίσης αν θα αποχωρήσει από τον θρόνο μετά την απώλεια του συζύγου της όπως έκανε η βασίλισσα Βικτωρία ή αν θα παραμείνει μέχρι το τέλος της ζωής, ως μοναδική εγγυήτρια της διατήρησης της βρετανικής μοναρχίας.

Δείτε το σχετικό βίντεο: