Την επανέναρξη της χρήσης του εμβολίου της Johnson & Johnson κατά της Covid-19 ανακοίνωσε αργά το απόγευμα ο ολλανδός υπουργός Υγείας Ούγκο ντε Γιόνγκε.

Χαλάρωση των μέτρων ανήγγειλε ο πρωθυπουργός Ρούτε

«Το εμβόλιο της Johnson & Johnson μπορεί να χρησιμοποιηθεί όπως έχει προγραμματιστεί και θα αρχίσουμε να το χρησιμοποιούμε από αύριο», δήλωσε ο ντε Γιόνγκε σε συνέντευξη Τύπου, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) ότι τα συνολικά οφέλη του εμβολίου υπερτερούν του κινδύνου. Εξάλλου ο ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε ανακοίνωσε όπως αναμενόταν τη χαλάρωση των μέτρων lockdown για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κοροναϊού, από την επόμενη εβδομάδα, παρά τα υψηλά ποσοστά μολύνσεων.

Η νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας, που εφαρμόζεται πανεθνικά τους τελευταίους τρεις μήνες, θα αρθεί στις 28 Απριλίου, ενώ θα επιτραπεί σε μπαρ και εστιατόρια να λειτουργήσουν εξυπηρετώντας μικρές ομάδες σε εξωτερικούς χώρους μεταξύ 12 το μεσημέρι και 18.00 το απόγευμα. Τα πανεπιστήμια και τα κολέγια θα επαναλειτουργήσουν, επίσης, σταδιακά, ενώ τα καταστήματα θα μπορούν να υποδέχονται περισσότερους πελάτες.